.
Peter Bulckaen in Familie - aflevering 7151
maandag 17 juli 2023

Peter Bulckaen: “Het publiek heeft een uur op mij moeten wachten”

Hij stond in de file

Het leven van een acteur kan soms vol onverwachtse wendingen zitten. Vraag dat maar aan Peter Bulckaen. Na de opnames van ‘Familie’ werd hij nog in het theater verwacht, maar daar geraakte hij niet zo heel vlotjes.

“Het publiek heeft toen een uur op mij moeten wachten omdat ik in de file stond. Ik was vertrokken op de set van ‘Familie’ en zou ruim op tijd arriveren. Maar er was een dodelijk ongeval gebeurd. Ik kon nog vooruit noch achteruit. Ik arriveerde uitgeput en bezweet. Maar in plaats van eerst even bij te komen, moest ik er meteen invliegen”, blikt Peter terug in Primo.

Maar dat is niet het heftigste wat hij ooit al heeft meegemaakt. Vader worden vond hij veel heftiger. Hij vond het vooral heel heftig voor zijn vrouw Tine.

“Tegenwoordig is het vaderschapsverlof uitgebreider, maar in die tijd kreeg een vader drie dagen. Officieel, want die dagen heb ik eigenlijk ook niet echt ‘gekregen’. Enkel de dag van de geboorte belde ik met de boodschap dat ze best de alternatieve planning zouden volgen.”