.
Peppe Giacomazza
zondag 2 oktober 2022

Peppe Giacomazza: “Dat verliep soms moeilijk in het begin”

Hij werkt samen met zijn vrouw en broer

Op Njam! is hij een graag geziene ster en ook in zijn restaurant La Botte in Genk stromen de boekingen vlotjes binnen. Peppe Giacomazza’s carrière gaat goed als kok, maar hij zal nooit vergeten waar hij vandaan komt.

“In het weekend werkte ik in de pizzeria van mijn ouders en gaandeweg heb ik mijn stempel gedrukt. Mijn ouders wilden gewoon pasta en pizza’s serveren, maar ik wou er een gastronomisch restaurant van maken. Aanvankelijk vond mijn vader dat geen goed idee, want zijn klanten waren al jaren content”, zegt Peppe in Story.

Maar Peppe hield vol en zette toch door. En het heeft resultaat geloond. Een resultaat waar hij trots op mag zijn.

“Ik ben niet alleen trots op mezelf, maar op de hele ploeg. Mijn broer Gaspare is mijn sommelier. Omdat ik acht jaar ouder ben, was samenwerken in het begin soms moeilijk. Ik heb intussen via een opleiding tot leermeester geleerd dat ik niet te streng mag zijn.”

Maar de sterrenchef werkt ook samen met zijn vrouw Inez, die zich ontfermt over de andere zaak van Giacomazza. “Het samenwerken bevalt ons heel goed, maar we hebben geleerd om af en toe tijd te maken voor ons twee. Zonder haar was het nooit gelukt om te bereiken wat ik wou.”

Bio van Peppe Giacomazza

Meer Over:

Peppe Giacomazza