.
Regi Penxten, Pauline Slangen
vrijdag 19 januari 2024

Pauline Slangen: “Dat is mijn grote doel”

Ze neemt haar tijd

Vlaanderen maakte kennis met zangeres Pauline Slangen dankzij de ‘Regi Academy’. De zangeres won het programma en mocht meteen samen met Regi in het ‘Sportpaleis staan’.

Ondertussen doet ze het ook solo en was ze deze zomer een van de meest geboekte artiesten van Vlaanderen. En dat hoopt ze in 2024 te kunnen evenaren.

“De optredens beginnen vanaf april. Daarvóór werken we vooral aan mijn soloset: een optreden van mij duurt een halfuur en dat gaan we nu wat aanpassen, zodat ik niet telkens hetzelfde breng. Ik plan ook nieuwe muziek te maken. Mijn nummers schrijf ik voorlopig niet zelf: dat doen vooral Regi en Lester. Het is zo snel gegaan dat ik nog moet uitzoeken: wie ben ik? Welk genre wil ik brengen? Ik neem daar mijn tijd voor. Hét grote doel is dat ik op een dag een volledige show kan dragen. Dat zou mooi zijn”, klinkt het in Nina.

Pauline was erbij in het Sportpaleis toen Linda Mertens haar comeback maakte naast Regi als Milk Inc. Ook voor Slangen was dat een heel mooie avond.

“Dat was inderdaad een zotte avond. Linda en Milk Inc.: dat is niet van mijn tijd. Toen zij begon, was ik nog niet geboren. Maar ik heb de hele avond kippenvel gehad. De manier waarop die vele duizenden mensen haar hebben onthaald: dat was zo mooi om te zien. Voor onze eerste show hadden we voor de hele ploeg geluksbandjes laten maken. Omdat de kleur blauw gelinkt is aan haar dochtertje Lio, hebben we aan Linda een blauw bandje gegeven. Een kleinigheid, maar ze heeft dat echt gewaardeerd."