.
Paul Jambers
zondag 25 september 2022

Paul Jambers: “Het gebeurde nochtans allemaal onder de kerktoren”

Voor hem was niks een taboe

Boer Charels was één van de meest opmerkzame gasten die we te zien kregen in het populaire ‘Jambers’, een programma uit de jaren 90. De man is al eventjes overleden en zijn vrouw Vera bleef alleen achter.

Vlaanderen had zo zijn eigen idee over de vrouw en voor velen was ze vooral uit op zijn geld. Maar dat gelooft Paul Jambers niet. Hij had een eerlijk en open gesprek met de weduwe.

“Ook de erfenis van Charles is ter sprake gekomen, maar daar heb ik niet over doorgevraagd. Het was niet mijn bedoeling om haar op de rooster te leggen in een kritisch interview. Ik was vooral geïnteresseerd in haar leven met Charel”, legt Paul uit aan Dag Allemaal.

Volgens Paul heeft Vera op een open en eerlijke manier haar hart gelucht en gaf ze zelfs de toestemming om privébeelden uit te zenden waarin zij prominent aanwezig was.

Paul wist met het programma veel taboes te doorbreken en dat maakte het programma voor veel mensen net zo interessant. “Over mensen met down wilde men vroeger niet spreken op tv, nu is er ‘Down The Road’. Ik denk dat ik de eerste was die een programma maakte over plastische chirurgie. En ook het thema van tienermoeders is tegenwoordig een hele docusoap waard. Heel wat onderwerpen werden vroeger niet besproken, terwijl het hier allemaal onder de kerktoren gebeurde.”

Bio van Paul Jambers

Meer Over:

Paul Jambers