.
Patrick Van Gompel
vrijdag 5 november 2021

Patrick Van Gompel: “ik heb veel miserie gezien, misschien wel té veel”

Het heeft hem gemaakt tot wie hij nu is

Sinds kort ligt het eerste boek van journalist Patrick Van Gompel in de winkel. In het boek ‘Van onze verslaggever ter plaatse’, vertelt Patrick allerlei anekdotes over de miserie en de avonturen die hij in zijn leven als journalist heeft gezien en meegemaakt.

“Ik vind dat alle mensen die gezond zijn ’s morgens fluitend uit bed zouden moeten stappen, omdat ze beseffen welk geluk ze hebben om een goede gezondheid te hebben. Ik heb het stilaan wel gehad. Ik heb in mijn leven veel miserie en menselijk leed gezien, misschien wel té veel. Het went nooit”, vertelt Patrick aan Story.

De vele miserie die Patrick heeft gezien hebben de man zeer nederig en bescheiden gemaakt wanneer het op oordelen over mensen aankomt. “Bij de revolutie in Oekraïne heb ik in 2014 mensen zien doodschieten. Die rebellen stapten gewoon in groep op die gewapende agenten af, goed wetende dat ze dat niet zouden overleven. Vanop het balkon op de tiende verdieping in Kiev heb ik daarvan verslag uitgebracht, als een soort voetbalcommentator. Die foto zie je ook op de cover van het boek. Ik wil meteen mijn leven geven voor mijn kinderen, maar ik heb nooit goed begrepen dat je voor de vrijheid van andere mensen jezelf kan opofferen”, aldus Van Gompel.

Bio van Patrick Van Gompel

Meer Over:

Patrick Van Gompel