.
Patrick Van Gompel
zaterdag 23 oktober 2021

Patrick Van Gompel draagt zijn boek op aan iemand heel bijzonder

Zijn dood heeft een diepe indruk nagelaten

‘Van onze verslaggever ter plaatse’ is een autobiografie van Patrick Van Gompel, journalist bij het nieuws. Patrick mag bijna op pensioen en dat was voor de man ook meteen tijd om alle verhalen van afgelopen jaren van zich af te schrijven in een autobiografie.

Hij draagt zijn boek op aan Thomas Suys. In Dag Allemaal vertelt hij wat meer over Thomas. “Thomas was een 18-jarige jongeman die journalist wilde worden. Hij is me komen interviewen over het Midden-Oosten en had zich heel goed voorbereid, hij stelde de juiste vragen en duwde me zelfs wat in de hoek. Ik genoot van dat gesprek en voorspelde hem een grote toekomst. Na zijn laatste examen middelbaar is hij op 22 juni 2015 aangereden door een auto en gestorven.”

Het was Thomas zijn grote droom om te worden zoals Patrick Van Gompel en dat werd ook uitgesproken tijdens zijn begrafenis. “Toen ben ik in snikken uitgebarsten, de dood van die pientere jongen heeft diepe indruk op mij gemaakt. Hij was klaar voor een boeiend leven en páts, alles gedaan.

Bio van Patrick Van Gompel

Meer Over:

Patrick Van Gompel