.
Patrick van der Vorst
maandag 7 maart 2022

Patrick van der Vorst gooide zijn leven om: “Ik was altijd bezig met mijn carrière”

Hij wil priester worden

Kiezen voor een priesterstudie, het is niet iedereen gegeven. Je moet heel wat opgeven en je leven verandert drastisch. Dat ondervond ook Patrick van der Vorst, die we kennen als kunstdealer uit ‘Stukken van mensen’, toen hij koos om zijn droom waar te maken: priester worden.

“In vergelijking met vroeger zie ik mijn vrienden veel minder. Al hebben we nog contact via sociale media. En op materieel vlak is er ook veel veranderd. Ik woon in een klein kamertje in het seminarie, met gedeelde badkamer en toilet. En ook het eten is niet wat ik gewoon was. Maar een ongelooflijk gevoel van vrijheid compenseert dat allemaal.”

Want jawel, ondanks dat het niet klinkt alsof van der Vorst daar erg veel vrijheid heeft, heeft hij dat wel degelijk. “Vroeger was ik altijd bezig met mijn carrière of zaak uitbouwen. Waar wil ik staan over een jaar? Nu ben ik daar niet meer mee bezig. Als je tot priester bent gewijd, beslist de bisschop welke parochie je krijgt en wat je gaat doen van werk”, legt hij uit in Dag Allemaal.

Bio van Patrick van der Vorst