.
Patrick van der Vorst
zondag 13 maart 2022

Patrick van der Vorst: “Dat is niet altijd gemakkelijk”

Hij moest afscheid nemen van zijn trouwste vriend

Het leven van een priester is niet altijd zo gemakkelijk. Als priester moet je erg gehoorzaam en trouw blijven aan de kerk en je moet ook erg celibatair leven. En dat is niet iedereen gegeven. Ervoor kiezen om priester te worden, is een erg gewaagde keuze. Iets waar kunstdealer Patrick van der Vorst zich met plezier aan waagt. Hij zei zijn job vaarwel en koos voor de priesterstudie.

“Het is zeker niet gemakkelijk om zo te leven. Daarom is het net belangrijk om deze vier of vijf jaar van teruggetrokkenheid intens te beleven. Ik weet nu: ‘Yes, I can do it!’ Ik was me trouwens al voor het seminarie mentaal aan het voorbereiden op een soberder leven”, bekent hij in Dag Allemaal.

Wanneer je als priester wil gaan leven, moet je ook van veel dingen afscheid nemen. Zo moest Patrick ook van zijn hond afscheid nemen. “Zes maanden voor ik ben ingetreden, heb ik hem een dag per weer bij vrienden gelaten. Later werden dat twee dagen, toen drie… tegen dat ik naar het seminarie ging, had hij het erg naar zijn zin.”

Bio van Patrick van der Vorst