.
2 Fabiola: Loredana en Pat Krimson
dinsdag 30 april 2024

Pat Krimson: “Dat kruipt niet in je kleren”

Hij is al heel lang bezig

Het wordt weer een drukke zomer voor Pat Krimson. Zowel solo als met 2 Fabiola staat hij deze zomer tientallen keren ergens in Vlaanderen op het podium en daarmee is hij een van de meest geboekte artiesten in ons land.

Voor dat succes heeft Pat zwaar moeten knokken. Hij heeft het niet allemaal cadeau gekregen en er hangt een zwaar leven aan vast.

“Bijna 35 jaar in de muziek, dat kruipt niet in je kleren. 'Zoon, dat is seks, drugs en rock-'n-roll', verwittigde mijn moeder. En dat was ook zo, al zijn de partydrugs er pas op latere leeftijd gekomen, toen ik op Ibiza woonde. Ik ben blij dat ik veel heb meegemaakt, maar ook dat sommige periodes voorbij zijn en dat ik tot rust ben gekomen”, zegt hij in Dag Allemaal.

De ouders van de dj zijn altijd hardwerkende zelfstandigen geweest en dus heeft Krimson altijd het goede voorbeeld gekregen, behalve dan op vlak van relaties.

“Thuis waren er af en toe ruzies, en op mijn communiefeest is de bom ontploft. Mijn ouders gingen scheiden. Als enig kind heb ik dat eigenlijk goed kunnen verwerken. Ik vond dat ze gelukkig moesten zijn en als ze daarvoor apart moesten leven, het zij zo. Ik bleef bij mijn moeder wonen, maar ik behield een goede band met mijn vader.”