.
Pascale Naessens
zaterdag 11 november 2023

Pascale Naessens: “Mensen leven graag kort en krachtig”

Maar is dat wel gezond?

Pascale Naessens haar kookboeken staan garant voor gezonde recepten zonder veel (verborgen) suikers. Maar ze heeft ook veel kritiek te verduren gekregen. Vooral van een kinderpsycholoog die beweerde dat jongeren anorexia kregen door Pascales theorie over gezonde voeding.

“ Ik stond voor iets positiefs, maar toch slaagde een kleine groep erin dat om te draaien. Die stemmen waren interessanter voor de media dan de 'saaie' deskundigen die 't met me eens waren. Maar ik kan mijn tegenstanders op één hand tellen. Wat me wel geraakt heeft en boos maakte, is dat het plots persoonlijk gespeeld werd, 't ging niet meer over de inhoud. Er verschenen leugens over mij: 'Pascale is tegen dit of dat tv-programma omdat er slecht eten wordt geserveerd.' Terwijl ze me niets gevraagd hadden. Mijn naam werd misbruikt”, zucht Pascale in Dag Allemaal.

Maar tijden veranderen en de tegenkanting lijkt een beetje verdwenen te zijn. Nu merkt de kokkin vooral op dat ze gelijk krijgt van veel mensen. Pascale vindt nog steeds dat we bewuster moeten worden van het feit dat we ongelukkig worden van ongezonde troep.

“Een Journaliste die vroeger tegen me was, haalt nu dezelfde studies aan die ik vijf jaar geleden aanhaalde. En vele experten steunen me openlijk. We weten intussen dat we beter moeten gaan eten, maar 't in de praktijk brengen is iets anders. Ik hoor veel mensen zeggen: 'Ik leef liever kort en krachtig dan lang en saai.' Maar 'kort en krachtig' wil meestal zeggen 'kort en ziek'.”

Bio van Pascale Naessens

Meer Over:

Pascale Naessens