.
News Image

Pascale Naessens haalt hard uit naar sociale media

Pascale Naessens laat van zich horen.


Pascale Naessens wordt volgende maand 50 jaar, maar van een midlifecrisis is er geen spraken. Toch steekt ze een waarschuwende vinger op naar het gevaar van sociale media.

Op 4 juni viert Pascale Naessens haar 50ste verjaardag maar de echtgenote van Paul Jambers voelt niet de behoefte dat uitbundig te vieren, laat staan om haar leven om te gooien zoals sommige leeftijdsgenoten doen. Integendeel. Vijftigers maken soms werk van hun bucketlist vol onvervulde dromen of vragen zich wanhopig af waar de voorbije jaren naartoe zijn, maar Pascale Naessens bekijkt het filosofisch. “Door de keuzes die ik gemaakt heb, word ik met het ouder worden juist rustiger,” klinkt het in Story.

“Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom er zo vaak wordt geluld over vijftig worden. Waarom zou je daar boeken over moeten lezen? Leef gewoon! Doe de dingen die je graag wil doen en wacht niet tot je een bepaalde leeftijd hebt,” aldus Pascale Naessens die zich trouwens nog lang geen vijftig voelt. “Tot voor kort voelde ik me trouwens achttien. Maar intussen is dat toch al vierentwintig geworden,” lacht Pascale Naessens in Story. Nog steeds voelt ze zich een spring-in-t-veld en een nieuwsgierige avonturier.

Pascale Naessens beseft echter dat er mensen zijn die plotseling beseffen dat ze zichzelf vaak hebben weggecijferd en dat ze nog heel wat ‘in te halen’ hebben, maar daarom is het net zo belangrijk je eigen koers te varen in het leven. “Ik heb al heel mijn leven een soort overlevingsdrang waardoor ik geen compromissen heb gesloten in verband met de belangrijke beslissingen in mijn leven,” klinkt het bij Pascale Naessens, die toegeeft dat ze een voordeel heeft op andere mensen. Ik ben een doe-mens. Dat brengt je verder dan praten over hoe ongelukkig je bent. Je moet je leven in eigen handen durven nemen.” Pascale Naessens geeft ook een sneer naar sociale media.

“In deze tijden van sociale media zijn we te veel naar buiten gericht. We posten massaal foto’s van onze nieuwste jurk, maar dat helpt ons geluk niet vooruit.” Pascale Naessens voegt er een opvallende uitspraak aan toe in Story. “Een foto vertelt niets, veel belangrijker is hoe je je voelt. Je hoeft niet van de daken te schreeuwen hoe gelukkig je bent. Beleef je geluk en laat het zeker niet afhangen van de virtuele wereld, want die is nep.” Niet alleen zijn sociale media nep, maar ze zijn ook nog eens keihard. “Het verrast me enorm wat mensen soms op sociale media durven te zetten. Dat zouden ze nooit tegen de persoon zelf durven zeggen,” aldus Pascale Naessens, die ook nog eens terugkomt op haar huwelijk met Paul Jambers.

“Paul is echt mijn veilige nest. Ik kan soms van mijn neus maken, maar thuis zit ik in een veilige cocon die ik heel erg bescherm. Want dat is de plek waar ik mijn geluk wil creëren,” onthult Pascale Naessens.

Bio van Pascale Naessens en Paul Jambers