.
Pascale Naessens
donderdag 27 oktober 2022

Pascale Naessens: “dat was de meest trieste periode uit mijn leven”

Psychologen met handen in het haar.

Pascale Naessens worstelde tijdens haar jaren als model met eetstoornissen. Psychologen en diëtisten konden haar niet helpen. Wat liep er fout?

De echtgenote van Paul Jambers verdiepte zich in wetenschappelijke studies en ontdekte hoe ze zelf hoe ze haar problemen kon oplossen…

“Geen snelle of geraffineerde koolhydraten. Wel vetten, groenten, vlees en vis. In het begin zorgde dat voor stress. Dan had ik een extra lepeltje vet genomen en stond ik de volgende dag angstig op de weegschaal. Maar ik bleek niet bijgekomen en nog het beste van al: de honger was weg en ik had er een pak energie bij gekregen”, vertelt Pascale Naessens in Het Laatste Nieuws.

“Ervoor was ik alleen maar bezig geweest met eten, maar plots had ik die dwangideeën niet meer en kwam er ruimte in m’n hoofd voor andere dingen. Mijn lichaam had eindelijk gekregen waar het naar had gesnakt”, slaakte Pascale Naessens een zucht van opluchting.

“Ik kijk op die eetproblemen terug als de meest trieste periode uit m’n leven maar anderzijds: ze hebben me gemaakt tot wie ik ben en ik heb er m’n sterkte van gemaakt”, beseft Pascale Naessens maar al te goed in Het Laatste Nieuws.

Bio van Pascale Naessens en Paul Jambers