.
Pascal Braeckman
zondag 18 februari 2024

Pascal Braeckman: “Ik kan nog lang niet gaan rentenieren”

Zij moest haar job opzeggen

Sinds oktober vorig jaar zijn Pascal Braeckman en zijn vrouw An de trotse pleegouders van Pascals eigen kleinkinderen. Door een onvoorziene situatie van zijn dochter, moesten Pascal en An voor hun kleindochters zorgen en dat doen ze met veel liefde.

“Het is wel even aanpassen en het vraagt altijd een hele organisatie. Als we op vakantie gaan, moeten we weer heel wat kinderspullen meezeulen. We hadden ons leven op deze leeftijd anders voorgesteld. Dit heeft een grote impact op onze oude dag. Omdat ik veel van huis weg ben voor mijn job, probeerden mijn vrouw en ik samen te reizen wanneer het kon, maar dat valt nu allemaal weg. We gaan ook graag naar festivals, maar we kunnen niet meer op gelijk welk moment zomaar weg. Dat is eerlijk gezegd hard wennen. Gelukkig zijn er vrienden die ons hierbij helpen. Uiteindelijk missen we ons vorig leventje niet, want we krijgen heel veel liefde terug van onze kleindochters”, zegt Pascal in Story.

An heeft er zelfs haar job bij Ikea voor moeten opzeggen. En ondanks dat haar werkgever heel flexibel is, was dat de enige oplossing.

“In mijn job weet ik nooit vooraf wanneer ik moet werken. Maar de kinderen moeten wel op school afgehaald worden. Ik help An waar ik kan als ik thuis ben, maar ik moet blijven werken. Ik kan niet rentenieren. Met de compensatie van Pleegzorg redden we het niet. In de kerstvakantie gingen we naar Oostende. Op het strand spelen, naar de kermis gaan... Dat is allemaal plezant maar het geld groeit niet op onze rug. We moeten onze kleindochters leren dat ze niet alles kunnen krijgen. We moeten echt op onze centen letten.”

Bio van Pascal Braeckman

Meer Over:

Pascal Braeckman