.
Pascal Braeckman
vrijdag 9 februari 2024

Pascal Braeckman: “Daar is ze nu gelukkig vanaf”

Het ging eventjes niet goed met haar

Pascal Braeckman is sinds kort niet alleen vader en grootvader, maar ook nog eens pleegouder van zijn twee kleindochters. De rol van grootouder is volgens hem helemaal anders dan die van pleegouder. In Story legt hij uit waarom.

“Als bompa breng ik de kleinkinderen gewoon terug naar hun ouders op het einde van de dag, als pleegouder moet ik dag en nacht voor de kinderen zorgen. Het lukt wel, maar het is niet makkelijk. Van zodra de kinderen ouder zijn, zal het wel makkelijker gaan. De oudste kleedt zich nu al zelfstandig aan”, glimlacht hij.

Het gaat gelukkig weer goed met de oudste kleindochter van Pascal. Ze heeft eventjes heel erg gesukkeld met ernstige gezondheidsproblemen.

“Ze had een tekort aan witte bloedlichaampjes. Het begin van leukemie, zeg maar. Ze moest één keer om de veertien dagen een chemokuur ondergaan, anderhalf jaar lang. Daar is ze gelukkig vanaf, net voor ze bij ons is komen wonen. Ze heeft voorlopig geen klachten meer, maar de ziekte kan altijd terugkomen. Het blijft bang afwachten.”

Bio van Pascal Braeckman

Meer Over:

Pascal Braeckman