.
News Image

Parket wil proces tegen Bart De Pauw

Na 2,5 jaar zijn ze eruit.


Meer dan 2,5 jaar nadat de zaak Bart De Pauw boven water kwam, is duidelijk dat het parket een proces tegen de tv-maker vraagt, dat schrijft Het Laatste Nieuws.



Bart De Pauw en de VRT maakten in november 2017 een einde aan hun samenwerking. Er waren bij de openbare omroep meerdere klachten binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag. De tv-maker maakte zijn ontslag zelf bekend via een filmpje. De Pauw zou via sms flirterige boodschappen verstuurd hebben, bepaalde mensen waren daar niet mee gediend.



Het parket startte een onderzoek en ze zijn er ondertussen uit: het parket van Mechelen wil dat er een proces komt. Of dat proces er komt is nog niet zeker. De raadkamer moet daarover nog een beslissing nemen, maar die zal wellicht niet lang op zich laten wachten. Bart De Pauw reageert op hln.be dat hij er helemaal klaar voor is. Wij gaan ons niet verzetten tegen deze doorverwijzing. Nu komt er eindelijk een proces waarbij de debatten in alle openheid zullen worden gevoerd, reageert De Pauw.



Bart De Pauw zit al een hele tijd op een beslissing te wachten, hij is klaar om voor de rechtbank tekst en uitleg te geven. Of de vrouwen die klacht tegen hem ingediend hebben er ook klaar voor zijn, dat valt af te wachten. Volgens de klagers was het namelijk nooit hun bedoeling dat het tot een proces zou komen. De kans lijkt ons vrij klein dat de klagers staan te springen op voor de rechtbank te gaan getuigen, ook omdat dan hun identiteit openbaar zal worden. Anoniem kan er veel verteld worden, maar straks in de rechtszaal zullen al die burgerlijke partijen hun aantijgingen persoonlijk moeten komen uitleggen en worden hun verklaringen controleerbaar.

Bio van Bart De Pauw

Meer Over:

Bart De Pauw