.
Lotte Vanwezemael
woensdag 23 maart 2022

Parket reageert op heisa in zaak Lotte Vanwezemael

Het is niet zo zwart-wit...

Het parket van Limburg reageert op het bericht van Lotte Vanwezemael over het zonder gevolg klasseren van haar klachten. Nu blijkt dat de communicatie daaromtrent niet zo heel goed verlopen is .

"Op 19 oktober 2020 legde mevr. Vanwezemael bij de lokale politie klacht neer tegen onbekenden wegens het ontvangen van verschillende berichten met seksuele getinte inhoud van verschillende sociale media profielen", klinkt het in een mededeling.

"Door parket Limburg en de politie werd er verder onderzoek verricht naar deze profielen, waarna er negen verdachten konden worden geïdentificeerd. op basis van het onderzoek bleek slechts 1 van de geïdentificeerde verdachten woonachtig te zijn in Limburg. De dossiers van de overige geïdentificeerde verdachten werden overgemaakt aan de bevoegde parketten. De onderzoeken die werden overgemaakt aan de andere parketten lopen nog. Door parket Limburg wordt er verder niet ingegaan op de inhoud van deze dossiers", laat het parket ons weten.

"Eén dossier bleef echter op het parket Limburg en werd inderdaad zonder gevolg geklasseerd wegens onvoldoende bewijzen. Dit omdat er onvoldoende bewijzen waren ten laste van de meerderjarige verdachte in het dossier, aangezien er aanwijzingen zijn dat de feiten werden gepleegd door een minderjarige verdachte. Over dit dossier kunnen we ook verder niet communiceren gelet op de leeftijd van de verdachte. De brief die mevrouw Vanwezemael ontving, had dan ook slechts betrekking op één verdachte, waardoor mogelijk verkeerdelijk de indruk werd gewekt dat het volledig onderzoek reeds zonder gevolg werd geklasseerd", besluit het parket van Limburg.

Download onze app voor iOS of Android