.
Sven Pichal
woensdag 30 augustus 2023

Parket gaat in beroep tegen vrijlating Sven Pichal

Hij blijft in de gevangenis!

De raadkamer heeft beslist dat Sven Pichal, één van de verdachten in een zaak rond beelden van kinderporno, vrijgelaten mag worden. Pichal zit ondertussen weer in de gevangenis van Turnhout en zal daar nog minstens twee weken blijven. Het parket heeft besloten om namelijk in beroep te gaan tegen de beslissing om Pichal naar huis te laten gaan.

"Het parket tekent beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer om twee verdachten in onderzoeken naar de verspreiding en het bezit van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen een elektronisch toezicht toe te kennen", laat de communicatiecel van het parket ons weten.

"Er lopen in totaal vijf gerechtelijke onderzoeken naar de verspreiding en het bezit van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. Het eerste onderzoek ging van start na een aangifte bij PZ Antwerpen over het delen van beelden van seksueel misbruik. Dat gebeurde begin augustus. Door de ernst van de feiten werd het parket Antwerpen daarvan meteen op de hoogte gebracht. Nog diezelfde avond werd dan ook een onderzoeksrechter aangesteld door de ernst van de feiten, de noodzaak om bewijselementen veilig te stellen en de enorme impact van deze feiten op slachtoffers. Elk beeld van een kind is een kind dat misbruikt is", klinkt het.

"Een eerste verdachte kon in de daaropvolgende dagen gearresteerd worden. De 34-jarige man uit Antwerpen werd aangehouden door de onderzoeksrechter op 14 augustus. Vier dagen later heeft de raadkamer zijn aanhouding bevestigd. In de loop van het onderzoek werden verschillende mensen verhoord. Dat heeft geleid tot drie arrestaties van drie mannen van 35, 42 en 44 jaar, allen uit Antwerpen. De 42-jarige man werd vrijgelaten onder voorwaarden. De twee anderen werden op vrijdag 25 augustus aangehouden voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. De raadkamer heeft vandaag beslist dat de aanhouding verdergezet wordt in de vorm van een elektronisch toezicht. Daar heeft het parket hoger beroep tegen aangetekend."

In vier dossiers werd er intussen een psychiater aangesteld om de verdachten te onderzoeken. Een vijfde verdachte mocht na verhoor beschikken. Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verder gevoerd door de lokale recherche van PZ Antwerpen.

Bio van Sven Pichal

Meer Over:

Sven Pichal