.
News Image

Pannenkoeken als ontbijt in Open Keuken

Dat en nog veel meer in de keuken van Sandra Bekkari.
Op maandag 16 oktober wordt de week ingezet met een smakelijk stukje vlees en een lading verse groenten. Sandra maakt sappige lamskoteletjes met broccolistoemp en worteltjes. “Als kind at ik al graag gesmeusde patatjes – zoals ze dat in West-Vlaanderen noemen – en nu nog heb ik vaak de neiging om een bord met patatjes meteen te prakken”. Sandra toont nadien hoe je in een handomdraai zelf kruidenzout kan maken.

Op dinsdag 17 oktober gaat Sandra aan de slag met kikkererwten. Sandra verwerkt ze in een salade met krokante falafelburgers en in een kleurrijke hummus met rode biet.

Op woensdag 18 oktober geraakt iedereen zonder probleem uit bed, want dan serveert Sandra havermoutpannenkoekjes met kaneelappels als ontbijt. “Als je dit ruikt, wil je meteen aan tafel”, verzekert Sandra. Verder staat er een witloof-preisoep met appel op het menu.

Een lekker exotisch gerecht op donderdag 19 oktober: chicken tikka masala, een klassieker uit de Indische keuken. Een homemade appel-kokoswater zorgt voor verfrissing bij de pittige schotel.

Comfortfood in een ovenschaal, dat is de groenteschotel met paddenstoelen en kalfsgehakt die op vrijdag 20 oktober opgediend wordt. En bij comfort food hoort een dessert. Sandra maakt gemarineerde peren in chocoladesaus. “Subliem!”

OP HET MENU
Maandag 16/10: Lamskoteletjes met broccolistoemp & huisbereid kruidenzout
Dinsdag 17/10: Knapperige salade van geroosterde pompoen & mediterraanse torentjes
Woensdag 18/10: Havermoutpannenkoekjes met appel en kaneel & witloof-preisoep
Donderdag 19/10: Chicken tikka masala & appel-kokoswater drink
Vrijdag 20/10: Groenteschotel met kalfsgehakt & peren met pure chocoladesaus

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 bij VTM

Download onze app voor iOS of Android