.
Ozark Henry
zondag 1 mei 2022

Ozark Henry kreeg opvallend voorstel van Gert Verhulst

Hij kon er om lachen

Het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek' is weer een schot in de roos. Een mooie groep met straffe artiesten uit Vlaanderen en Nederland brengen week na week elkaars mooiste nummers in een ander jasje. Een opvallende naam dit jaar is Piet Goddaer, alias Ozark Henry. Hij kwam in een groep terecht met namen als Camille en Margriet Hermans.

“We liggen ver uit elkaar, maar dat maakt het net heel boeiend. Je maakt covers van nummers die je anders niet spontaan in je repertoire zou steken, maar dat vond ik net een toffe uitdaging. Ook andersom, eens ik een nummer heb geschreven is het van iedereen. Dan mag iedereen er zijn ding mee doen”, klinkt het in Dag Allemaal.

Piet weet dat mensen vaak een verkeerd beeld van hem hebben, en ondervond dat ook na het opmerkelijke voorstel van Gert Verhulst. “Hij stelde zich voor de grap kandidaat voor 'Liefde Voor Muziek'. Hij stelde zich daarbij voor dat ik het Samson & Gert reportore zou ‘up-coveren’, want dat is wat blijkbaar van mij te verwachten valt. Ik vond dat supergrappig en voelde me zeker niet beledigd, maar het onderstreept wel dat mensen een fout beeld van mij hebben. Alsof ik mij te goed zou voelen voor commerciële muziek.”

Download onze app voor Android of iOS