.
Mathias Sercu
zaterdag 13 augustus 2022

Oudste zoon Mathias Sercu heeft kanker: "Het komt niet meer goed"

Wat een triest nieuws.

Elke dag krijgen heel wat mensen te horen dat ze kanker hebben. Velen genezen, anderen helaas niet. Tot die laatste groep hoort ook Tore Sercu, de 23-jarige zoon van acteur Mathias Sercu.

Sercu deelde een hele tijd geleden al het nieuws dat zijn zoon ziek is, het woord kanker viel in het voorjaar van 2021 al een keer bij het bezoek aan de dokter. Er werd een behandeling opgestart en die was de afgelopen maanden bijzonder intensief. Volgens Het Nieuwsblad waren er vijf chemo­kuren, twee stamceltransplantaties, vijftien bestralingen en twee immunotherapieën. Allemaal in de hoop dat Tore weer gezond zou worden. Maar het zit de jongeman helaas niet mee.

“Het komt niet meer goed, ­genezing is niet langer mogelijk. Dat is hard, ja. Je gaat dan vanzelf in een 'van dag tot dag-modus', maar het is wonderbaarlijk hoe veerkrachtig hij is. En we verbazen onszelf ook als we zien hoe we er als gezin mee omgaan", vertelt Mathias Sercu aan Het Nieuwsblad.

Het gezin Sercu groeide nog feller naar elkaar toe en zij zijn er voor elkaar. "Gedeelde smart, weet je wel", gaat Sercu verder. Die is trouwens druk bezig met opnames van een nieuwe film J'aime la vie.

Bio van Mathias Sercu

Meer Over:

Mathias Sercu