.
News Image

Ouders Silvy De Bie lagen onder vuur

Daarom werd Silvy gepest op school.


Volgend jaar is een feestjaar voor Sylver, de groep rond Silvy De Bie en Wout Van Dessel. Maar ondertussen is het ook al dertig jaar geleden dat Silvy De Bie als kindsterretje haar doorbraak kende in een populair VTM-programma op zondagnamiddag. De Kinderacademie heeft heel wat deuren geopend voor Silvy. Zonder de onvoorwaardelijke steun van haar ouders had Silvy het nooit zover geschopt. Nochtans was er destijds heel wat kritiek. “Mijn ouders kregen toen veel verwijten. Nochtans ben ik zelf best fier op die tijd”, vertelt Silvy De Bie deze week in Story.

Die verwijten hadden te maken met het feit dat de ouders van Silvy onder druk zouden zetten. “Ze zouden me pushen, lieten me kinderarbeid doen, … Maar ik was gewoon heel gelukkig op een podium en mijn ouders steunden mij daarin. Tot ik op mijn veertiende moest stoppen, net door de regels rond kinderarbeid.”



Silvy moest toen ook gewoon weer elke dag naar school en dat was best wennen. “Ze pestten mij in het middelbaar, misschien uit jaloezie. Er waren zelfs leerkrachten die mij het leven zuur maakten. Tegenwoordig is het normaal dat kinderen hun dromen najagen, maar in die tijd was ik het enige kind in de showbizz. Ik was anders dan de rest en werd dus anders behandeld”, vertelt de zangeres in Story. “Ik heb me dat hard aangetrokken en hield er zelfs een trauma aan over. Ik veranderde in een schuchter persoon, maar intussen ben ik er wel helemaal overheen”, lacht Silvy.