.
News Image

Otto-Jan Ham met Brain Man op Canvas

Nieuw programma voor Otto-Jan Ham.
In de vijfdelige reeks Brain Man onderzoekt Otto-Jan Ham of het mogelijk is de werking van je hersenen te verbeteren. Indien wel, hoe doe je dat dan? En hoe ver wil je daarin gaan? Om een antwoord te vinden op die vragen, onderwerpt Otto-Jan zichzelf als proefkonijn aan een reeks gewaagde experimenten.
Hij krijgt daarbij de hulp van zijn Woestijnvis-collega Bart Van Peer. Bart is wetenschapper van opleiding en al jaren gefascineerd door nieuwe ontwikkelingen in de neurowetenschap. Samen zorgen ze voor een unieke combinatie van wetenschap en humor.

“Otto-Jan is al jarenlang een trouwe vriend en topcollega. Hij is sympathiek en van goede wil, maar ook impulsief, een stresskonijn en een meester in de chaos. Tegenwoordig kan je alles aanpassen en verbeteren, maar zou dat ook lukken met iets superingewikkelds als het menselijk brein. Dat van Otto-Jan bijvoorbeeld?”
Bart Van Peer

Bart en Otto-Jan gaan na hoe ze het brein van Otto-Jan kunnen boosten. Helpt sport ? Wat doen honger en koude met je hersenen? Zijn er pillen of technische snufjes die je kan gebruiken? Wat zijn de mogelijkheden van meditatie, virtual reality en psychedelica? En heeft die zelfverbeteringsdrang ook schaduwkanten? Otto-Jan gooit zich vol overgave in de experimenten. Bart begeleidt hem daarbij en zorgt voor wetenschappelijke omkadering. En natuurlijk gaan ze ook langs bij échte experten.

Om het effect van de experimenten in kaart te brengen, worden de hersenen van Otto-Jan twee keer grondig doorgelicht: een eerste keer bij het begin van de eerste aflevering en een tweede keer aan het einde van de reeks.

Otto-Jan Ham hoeven we natuurlijk niet voor te stellen. We kennen hem van Studio Brussel, De ideale wereld, De warmste week, Hotel Romantiek, De campus cup en nog veel meer. Ook Bart Van Peer werkt al geruime tijd in de media, al is hij fysicus van opleiding. Hij werkte onder meer mee aan De ideale wereld en De schuur van Scheire.

Vanaf dinsdag 7 januari om 21.20 u. op Canvas en meteen integraal op het Canvas-kanaal van VRT NU.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Otto-Jan Ham

Meer Over:

Otto-Jan Ham