.
Otto-Jan Ham
woensdag 10 april 2024

Otto-Jan Ham: “Ik ben naar een Bart Peeters geëvolueerd”

Hij weet dat hij hem niet kan evenaren

Het programma is even van de buis geweest, maar Otto-Jan Ham is terug met ‘Amai Zeg Wauw’. De presentator geniet ook echt van het programma en je ziet hem volop stralen wanneer hij elke aflevering weer op gang trapt.

“Maar de twee minuten vóór het gordijn openzwaait, zijn nog beter. Ik heb meer dan eens met een brede grijns en vervuld van oprechte verbazing om me heen gekeken: zie me hier nu staan met mijn gitaar en mijn band. Dat had ik vijf jaar geleden nooit durven te dromen. Want geef toe, ik ben wel heel snel van een zogenaamde ironische asshole naar een Bart Peeters geëvolueerd”, zegt Ham in Humo.

Otto-Jan staat genoeg met zijn beide voetjes op de grond om te weten dat hij iemand als Bart Peeters nooit zal kunnen evenaren. Maar dat is ook zijn ambitie niet.

“Wel grappig dat 'De Droomfabriek' ook uniformen had. Onze kakbruine overalls waren uiteraard stijlvoller dan hun roze outfits. En ik heb het concept ook maar gejat van The Hives, die het op hun beurt van The Flaming Lips gepikt hebben.”

Bio van Otto-Jan Ham en Bart Peeters