.
Max Colombie van Oscar And The Wolf
maandag 12 september 2022

Oscar and the Wolf maakt het nieuwe Belgische WK 2022 anthem

Dit moet de Rode Duivels nog meer motiveren.

De keuze voor het nummer dat dit WK onze Belgische Rode Duivels naar de overwinning zal brengen is op 'Warrior' van Oscar and the Wolf gevallen.

Het Belgische festivalpubliek kreeg de absolute primeur van dit lied tijdens de meest recente editie van Pukkelpop toen Oscar and the Wolf deze song als afsluiter van zijn set bracht tijdens zijn fel bejubelde concert. De erg betekenisvolle tekst van dit nieuwe nummer zorgde voor een emotioneel moment op de festivalweide. Hoewel Max Colombie het lied al enkele maanden geleden schreef, werd het ondertussen duidelijk dat dit een volledig nieuwe betekenis heeft gekregen.

Waar hij het nummer eerst schreef als een anthem om de strijd aan te gaan en de hele wereld symbolisch te veroveren draait het nu meer om je eigen angsten te overwinnen, je onzekerheden te overbruggen en meestal gewoon de dag door te komen wanneer je kampt met gevoelens van depressie en neerslachtigheid. De belangrijkste tegenstander is immers niet altijd die op het veld maar soms ook die in jezelf.

Toen zowel platenfirma Universal Music Belgium als de Belgische voetbalbond dit nummer voor het eerst te horen kregen waren ze meteen gewonnen voor het idee om dit nummer uit te roepen tot het officiële Belgische WK anthem dat onze nationale voetbalploeg zal begeleiden naar Qatar. Niet alleen is het een muzikale parel die hedendaagse R&B en electro-pop op een unieke wijze combineert. De song wordt gekenmerkt door een erg actuele, dansbare sound die niet zal misstaan in menig voetbalstadion en onze Rode Duivels tot hun best mogelijke prestatie zal inspireren.

Ook tekstueel inspireren de lyrics om steeds het beste van jezelf te geven, de strijd aan te gaan met je tegenstanders en naar het hoogst mogelijke te streven. Dat hoeven niet noodzakelijk tegenstrevers uit de buitenwereld te zijn maar kan net zo goed betrekking hebben op de donkere gedachten in je eigen binnenste.

Toen daarnaast ook bleek dat zeker nu alle betrokken partijen dezelfde waarden met betrekking tot inclusiviteit en diversiteit erg hoog in het vaandel dragen en dat ook op elk moment willen uitdragen, was de definitieve keuze snel gemaakt.

Roberto Martinez: "Net als bij voetbal heeft muziek de kracht om emoties over te brengen. Ik werd echt verliefd op dit liedje toen ik het voor het eerst hoorde, omdat de muziek en de tekst iets transcendents hebben waardoor we willen vechten in de nobele zin van het woord, niet alleen op het voetbalveld maar in het leven in het algemeen. We zullen er alles aan doen om dit Oscar and the Wolf-lied waar te maken en we hopen dat onze fans er evenveel van zullen genieten als wij bij de Rode Duivels.”

Max Colombie: "Ik sloot mijn laatste twee festivalsets op Lowlands en Pukkelpop af met dit nummer. Ik schreef het een paar maanden geleden en noemde het 'Warrior'. Het was bedoeld als een hymne over het veroveren van de wereld, maar toen groeide het uit tot iets anders. Soms zijn onze grootste triomfen de momenten waarop we onszelf overwinnen. Deze is voor iedereen die ergens voor vecht. Ik hoop dat het ook het vuur van onze Rode Duivels zal voeden nu ze voor een nieuwe uitdaging staan, het spelen van de Wereldbeker.”

Met ‘Warrior’ treedt Oscar and the Wolf in de voetsporen van onder meer Stromae en Dimitri Vegas & Like Mike wier track op recente edities van een WK of een EK tot officieel anthem werden benoemd.

Het grote publiek kan Oscar and the Wolf live aan het werk zien meteen na de laatste wedstrijd van onze nationale ploeg op Belgische bodem in het kader van de Nations League tegen Wales in het Koning Boudewijn stadion op 22 september.

Het WK 2022 vindt plaats in Qatar en start op 20 november 2022. De Belgische Rode Duivels spelen hun groepswedstrijden op 23 november (Canada), 27 november (Marokko) en 1 december (Kroatië). 'Warrior' van Oscar and the Wolf verschijnt op vrijdag 16 september om 7u30 's ochtends bij Universal Music.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Oscar & The Wolf

Meer Over:

Oscar & The Wolf