.
W-Festival
donderdag 3 november 2022

Organisatoren W-Festival Oostende in slechte papieren

Er is een grote schuldenberg.

Het bedrijf achter Sinner’s Day en W-Festival moet van de rechtbank een reorganisatie doorvoeren. De reden? Er is een schuldenberg van maar liefst 2,8 miljoen euro.
Volgens de organisator ligt het failliet van het Britse bedrijf dat hun ticketverkoop regelde aan de basis van het financieel probleem. De kans is klein dat de organisator van Sinner’s Day en W-Festival iets van hun geld terug zal zien. Men probeert nu met de schuldeisers tot een akkoord te komen om de volgende editie van het W-Festival in Oostende te laten doorgaan. De organisator krijgt tot eind maart 2023 de kans om orde op zaken te stellen, anders is een faillissement wellicht de enige oplossing.

Eerlijkheidshalve moeten we ook wel dit schrijven: in Het Belang van Limburg is één van de grotere schuldeisers lovend over de organisatie. “Ik hoop dat de organisatie lukt, want eigenlijk hadden ze een goed concept.” Maar of die schuldeiser zijn 89.000 euro nog zal zien is nog maar de vraag.

De organisator doet in ieder geval flink zijn best om nu al tickets voor de volgende editie te verkopen. Een dagticket kost 169 euro in pre-sale. Wie nu al van plan was om tickets voor het festival in 2023 te kopen, die kan misschien maar beter wachten tot de lente van volgend jaar wanneer de rechtbank mogelijk uitspraak doet in deze zaak.

Waarom wij dit bericht publiceren? Niet om de organisator nog meer problemen te bezorgen, wél om te voorkomen dat onze bezoekers straks mogelijk toch geld kwijt zijn. De organisator zou wél een verzekering genomen hebben waardoor ticketkopers hun geld zouden terugkrijgen. Maar probeer maar eens geld te krijgen van een verzekeringsmaatschappij....