.
News Image

Opnieuw tegenslag voor verlamde triatleet Marc Herremans

Marc Herremans maand in ziekenhuis met zware brandwonden.


Marc Herremans wou zich warm houden met een warmwaterkruik toen hij vocht tegen een griep en longinfectie, maar dat liep grondig fout. De kruik was blijkbaar versleten en is ontploft. Het kokend hete water veroorzaakte tweede en derdegraads brandwonderen over het hele lichaam van Marc Herremans. De wonden waren zo diep dat er een huidtransplantatie nodig was. Maar dat was niet alles…



De rolstoelatleet liep tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis ook nog een besmetting met een ziekenhuisbacterie op. Zoals een verpleegster zei: “De meesten liggen hier of voor griep, of voor brandwonden, of voor een infectie. Jij hebt het allemaal,” noteerde Het Nieuwsblad.



Toch blijft Marc Herremans zoals altijd optimistisch. Zelfs deze nieuwe tegenslag weet hij te relativeren want “er zijn altijd ergere dingen”, aldus Marc Herremans in Het Nieuwsblad. De moed opgeven doet hij nooit, ook al lijken tegenslagen ondertussen de rode draad in zijn leven geworden.



Over twee weken moet Marc Herremans opnieuw naar het ziekenhuis voor een controle, maar voorlopig is hij vooral blij dat hij na een maand in het ziekenhuis te verblijven weer thuis bij zijn kinderen is.


Bio van Marc Herremans

Meer Over:

Marc Herremans