.
Nick & Simon
zaterdag 1 mei 2021

Opnieuw goud voor Nick & Simon

Duo heeft ook nieuwe single.

Nick & Simon werden vrijdag tijdens hun doortocht in het NPO1-programma ‘Tijd voor Max’ verrast met een gouden plaat voor hun recentste album ‘NSG’. De drie letters staan voor ‘Nick & Simon & Garfunkel’ en omschrijven het conceptalbum waarbij het populaire duo nieuwe Nederlandstalige nummers opnam in de muzikale sfeer van hun idolen Paul Simon & Art Garfunkel. Na ‘Jarenlange maanden’ en ‘Oostenwind’ lanceerden ze inmiddels ‘Waarom’ als nieuwe track uit het album. Ook in Vlaanderen zijn Nick & Simon erg geliefd. Het ‘NSG’-album stond al in de Ultratop albumlijsten en wordt nog steeds goed gedraaid en gestreamd.

Ze moeten net als hun collega-artiesten nog even wachten voor ze weer kunnen optreden, maar Nick & Simon hebben nu al veel zin in hun Simon & Garfunkel-tour, waarin ze het ‘NSG’ album uitgebreid gaan voorstellen aan het publiek. Voorlopig is het nog even wachten op speeldata in Vlaanderen, maar die komen er binnenkort aan. “We hebben ‘NSG’ opgenomen in de Henson Studio’s in Los Angeles, met Jay Newland en muzikanten die met Simon & Garfunkel hebben gespeeld. We hebben zo onze ziel en zaligheid gestoken in dat album, dat het voor mij als verloren zou voelen als we die liedjes niet op het podium zouden kunnen spelen. Ondanks dat we nu nog niks concreet kunnen plannen, gaat het er wat mij betreft wel zeker van komen”, zegt Simon enthousiast.

‘NSG’ is niet het eerste album van Nick & Simon dat goud wordt, maar net omdat het Simon & Garfunkel-repertoire hen nauw aan het hart ligt en omdat ze er zoveel tijd, liefde en energie in hebben gestoken, vinden ze deze erkenning bijzonder fijn. Hoe blij ze zijn werd ondertussen duidelijk in een Instagram-post die ze deelden met hun 176.000 volgers: “Ons album #NSG IS GOUD! Thanks @tijdvoormax voor het uitreiken. En jullie ook allemaal bedankt!!”

Na ‘Oostenwind’ en ‘Jarenlange maanden’ is ‘Waarom’ de derde single uit het ‘NSG’ album die Nick & Simon volop promoten. Ook in Vlaanderen worden het nummer en de recent verschenen videoclip van dit bijzonder mooie tweestemmige liedje lekker gedraaid.

Naast het goud voor hun album ‘NSG’ braken Nick & Simon nog een record door hun deelname aan The Streamers, een Nederlands muziekcollectief dat op Koningsdag een wervelende liveshow bracht en dat vorige week afklopte op meer dan 2,5 miljoen kijkers, afkomstig uit tientallen landen. Voor The Streamers was het een bijzondere ervaring, want dit optreden was op expliciete uitnodiging van de Nederlandse koning Willem-Alexander, die iedereen uitnodigde bij hem thuis op Paleis Noordeinde.

De nieuwe Nick & Simon-single ‘Waarom’ is fysiek en digitaal beschikbaar als single, maar ook terug te vinden op hun recent verschenen album ‘NSG’. Beiden verschenen op het label van Warner Music.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Nick & Simon

Meer Over:

Nick & Simon