.
News Image

Opnames film Dealer van start

Met Ben Segers, Veerle Baetens en Bart Hollanders!
Deze week zijn de opnames gestart van 'Dealer', de debuutfilm van Jeroen Perceval, met in de hoofdrollen Ben Segers en Veerle Baetens maar ook de jonge Sverre Rous die de veertienjarige Johnny speelt. Ben Segers speelt Antony, een beroemde acteur met een zwaar uitgaansleven. Veerle Baetens neemt de rol van Johnny’s moeder voor haar rekening. Ook Bart Hollanders speelt mee als Luca, de leider van de bende waarin Johnny is verzeild geraakt. Voor Bart Hollanders is dit zijn eerste grote filmrol.

'Dealer' vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

Jeroen Perceval regisseert de film maar schreef ook het scenario. Zijn voorliefde voor rapmuziek zal niet ontbreken. Perceval is vooral gekend als acteur uit Rundskop, D’Ardennen, De Dag en vele andere reeksen en films, maar DEALER is zijn eerste langspeelfilm. Jeroen schreef ook het scenario van D' Ardennen in regie van Robin Pront en maakte de kortfilm 'August', die internationaal op veel bijval kon rekenen.

“Het grote publiek kent Ben van TV of als comedy acteur, maar ik heb hem gekozen voor zijn tragische kwaliteiten die hem perfect maken voor deze rol. En Veerle is de beste moeder die ik me kon dromen, aldus Jeroen Perceval.

Ben Segers werd bij het grote publiek bekend van komische rollen zoals Luc Turlinckx uit Safety First, maar hij speelde ook mee in De Zonen van Van As, de Collega’s 2.0 , Biker Boys, en

Op 7 oktober 2020 wordt de film door Paradiso Filmed Entertainment verdeeld in de Belgische bioscopen.