.
News Image

Op 29 juli is er Herentals Feest

Gratis Festival spaarde kosten noch moeite


In 2003 werden de eerste stappen gezet in het teken van het 750-jarige bestaan van het ziekenhuis AZ St.-Elisabeth. Twee jaar later, in 2005 besloot men om er op vrijdag jaarlijks een echt volksfeest van te maken. Ook in 2016 heeft men weer hard gewerkt aan een ijzersterk programma.Traditiegetrouw begint het namiddagprogramma omstreeks 14u. Dan komen vooral de kinderen aan hun trekken. Het kidspopduo Blitz mag de spits afbijten. Zij brengen één uur lang een interactieve show bestaande uit spel, dans en muziek.De Bende is een kidsband die 60 minuten het beste van zichzelf gaat geven. Lisa Michels, een finaliste van K3 zoekt K3 en Joyce Beullens, die werkt voor Studio 100 TV kijken samen met hun muzikanten uit als grote opwarmer voor K3 op de Grote Markt in Herentals.

Uiteraard komt om 17u de publiekstrekker bij uitstek. Marthe, Hanne en Klaasje, beter bekend als K3 gaan ervoor zorgen dat de Markt echt te klein is. Dat half uur zullen ze iedereen inpalmen met hun grootste hits.

De organisatie raadt iedereen aan om zeker op tijd te komen en overbodige spullen niet mee te nemen. Via verschillende borden zal worden aangegeven of er nog plaats is op de Grote Markt, want indien het echt vol staat heeft het geen zin meer om er toch nog proberen bij te geraken.Het avondprogramma begint om 18u met Get Ready! Vervolgens kom Eurosongsensatie Laura Tesoro. Samen met haar liveband zorgt ze voor een energieke show.

Aansluitend komt Pigbag Army. Dat was de naam van de discobar van een zekere Pascal Braekman, de klankman van Tom Waes. Pascal blaast discobar Pigbag dus nieuw leven in en krijgt medewerking van een aantal muzikanten, die ook zijn vrienden zijn. De meest bekenden van die muzikanten zijn ongetwijfeld Jan Van Eyken, die meespeelde bij De Kreuners en Axl Peleman. Uiteraard kan een vrouw hier ook niet ontbreken en Eline De Munck zal deze rol met verve invullen. Deze set duurt circa 80 minuten.

Radio Guga is de artiest die mag afsluiten. Dit is een straffe band rond maestroloog Guga Baul. Om kosten te sparen zal Guga uiteraard weer dienst doen als stemmenimitator. Hier gaan ongetwijfeld straffe dingen gebeuren! Guga Baul zorgt niet alleen voor de humor, maar kruipt ook in het strottenhoofd van bekende nationale en internationale artiesten.De presentatie is in handen van Caren Meynen, die al jaren dienstdoet als huispresentatrice van Herentals Feest.Na de optredens is er nog een open air party met The Nasty Deejay's.

De toegang is uiteraard volledig gratis!


Bio van Blitz, De Bende, K3, Get Ready, Laura Tesoro, Pigbag en Guga Baùl