.
Belle Perez
woensdag 27 oktober 2021

Ook Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas op laatste concert Rob de Nijs

Ook zij zwaaien Rob de Nijs uit.

Anderhalf jaar later dan oorspronkelijk gepland, maar op zondag 21 november 2021 neemt Rob de Nijs met zijn '’t Is Mooi Geweest’-concert in het Antwerpse Sportpaleis afscheid van Vlaanderen. Na een carrière van ruim 60 jaar haalt de man van de klassiekers ‘Malle Babbe’, ‘Het werd zomer’, ‘Ritme van de regen’ en nog tientallen hits, nog eens alles uit de kast voor een onvergetelijke feestavond. Naast het optreden van Rob, begeleidt zijn liveband ook enkele verrassende gastartiesten, waaronder Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit. De gastenlijst wordt nog wat groter, want ook Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas zetten Rob die avond in de muzikale bloemetjes met een eigen versie van één van zijn grootste successen. De belangstelling voor het eerste Sportpaleisconcert van Rob, tevens zijn allerlaatste concert op Vlaamse bodem, is bijzonder groot. “Niet alleen voor zijn talrijke fans, maar voor iedereen die houdt van Nederlandstalige muziek wordt dit een feestelijke avond. Het publiek, de gastartiesten en Rob zorgen straks voor een bijzondere chemie en onwaarschijnlijke energie”, klinkt het in Rob’s entourage. Tickets voor dit concert bestel je op www.ticketkopen.eu

Ontmoetingen
Acht jaar geleden was Paul Michiels er al bij in een bomvolle Lotto Arena, waar Rob de Nijs zijn 70ste verjaardag vierde. “Ik was erg gecharmeerd dat Rob mij uitnodigde en ik herinner mij nog goed hoe wij toen samen ‘Ontmoetingen’ brachten. Na afloop veerde het publiek recht en trakteerde ons op een minutenlange staande ovatie. Ik krijg opnieuw kippenvel als ik eraan terugdenk. Uiteraard is het opnieuw een geweldige eer om op het afscheidsconcert van Rob in het Antwerpse Sportpaleis te gast te zijn. De nummers van Rob die ik dit keer ga zingen, hou ik nog even voor mezelf”, zegt Paul Michiels mysterieus. Paul steekt zijn bewondering voor Rob alleszins niet onder stoelen of banken. “Integendeel. Van jongs af aan heb ik Rob de Nijs beschouwd als een lichtpunt in mijn muzikale smaak. Met ‘Ritme van de regen’, één van zijn eerste successen, vond ik al dat hij een bijzonder stemgeluid had. Zijn mooie carrière liegt er niet om: hij is een echt topzanger, die er altijd in geslaagd is om zijn publiek te verrassen met bijzondere nummers.”

Spaans
Voor Belle Perez is Rob de Nijs al jaren een vaste waarde in de Nederlandstalige muziek. “Met mooie, sprekende, pakkende teksten weet hij elkeen altijd op één of andere manier te raken. Ik heb Rob al vaak ontmoet. Regelmatig deelden we de festivalpodia. Hij is een echte gentleman: vriendelijk, attent en muzikaal is hij een absolute klasbak. Net als de collega’s vind ik het bijzonder fijn dat ik mee kleur en invulling mag geven aan dit sowieso bijzondere concert. Ik kijk er echt ontzettend hard naar uit, niet alleen om opnieuw in het Sportpaleis te staan, maar ook om te kijken naar de reacties van het publiek en Rob. De kans is groot dat de muzikanten voor mij aan de songs wat Spaanse invloeden mogen toevoegen. Wie weet (lacht).”

Pareltjes
“Ik was al begonnen met handmatig alle Rob de Nijs-hits op te schrijven waaruit ik kan kiezen, maar dat zijn er zoveel dat ik er snel mee gestopt ben. Het repertoire dat die man in zijn leven bij elkaar heeft gezongen, is ongelofelijk. Naast de bekende nummers zijn het vooral ook die verborgen muziekpareltjes die de aandacht trekken. Ik heb nog wat gezonde keuzestress, maar tegen de 21ste komt dat in orde”, zegt Gene Thomas geamuseerd.

Rob de Nijs '’t Is Mooi Geweest’ vindt plaats op zondag 21 november 2021 om 20u00 in het Antwerpse Sportpaleis. Rob zingt er, begeleid door liveband, zijn grootste hits en verwelkomt op het podium gastartiesten Eva De Roovere, Günther Neefs, Jan Smit, Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas. Tickets vanaf 49 euro (inclusief reservatiekosten). Vanaf 11 personen zijn de groepsvoorwaarden van toepassing. Tickets en info: www.ticketkopen.eu

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Rob de Nijs, Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas