.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
maandag 16 maart 2020

Ook Joe grijpt in: Sven Ornelis zonder Anke in de studio

Anke werkt van thuis uit.


Drie uur lang samen in de studio, dat gaan Anke Buckinx en Sven Ornelis de volgende weken niet doen. Ook bij Joe passen ze zich aan nu corona in volle opmars is. Wat een raar weekend. En op de koop toe staan we nu ook voor bijzonder rare weken. Weken waarin we met z’n allen ontzettend op de proef zullen gesteld worden. Want wat er nu op ons afkomt is echt ongekend, en zal absoluut niet fijn zijn. We zullen met z’n allen alle regels van de overheid erg strikt moeten opvolgen en toch proberen positief te blijven, schreef Sven Ornelis zondagavond op Instagram.



Tijdens het weekend werd er druk overleg gepleegd over de radioplannen voor de nieuwe werkweek. Uiteindelijk werd er dan toch een belangrijke knoop doorgehakt. Als radiomakers is het onze taak om jullie te informeren en jullie te ondersteunen, jullie ook wat licht aan de horizon te laten zien, en muziek te geven in deze donkere tijden. Dat gaan we doen!!! Onze ochtendshow zal vanaf morgen een klein tikje anders zijn. Thuiswerken is voor velen van jullie geen optie. Maar het principe is simpel, als het kan, doe het dan wel! En Anke gaat dat ook doen. Niet “voor de show”. Maar omdat het het slimste is. Het is simpel: als één van ons twee gecontamineerd raakt door een corona-drager, dan mogen we gewoon niet meer werken. En we willen vermijden dat we allebei geen radio meer mogen maken. We willen er zijn voor jullie. Elke ochtend weer. Gezond, hoopt Sven Ornelis.



Op de koop toe wil mama Anke haar lieve Max en Lou liefst thuishouden en voor hen zorgen. Ik geef haar 1000 procent gelijk. Nogmaals: dat lukt jammer genoeg niet voor iedereen, maar als je het als ouder kunt dan moet je die kans met beide handen grijpen. Technisch gezien kan dat vandaag gelukkig perfect. Dus ik ga in de lege studio helemaal op m’n eentje aan de knoppen staan, en Anke gaat vanuit haar huiskamer mee radio maken. Dat gaat perfect lukken. We gaan morgen weer dezelfde ochtendradio maken waarvoor jullie op ons afstemmen.



De kans is groot dat hun voorbeeld de komende uren en dagen vaker gevolgd zal worden. Met twee of drie in een studio presenteren als het niet écht nodig is, kan misschien maar beter vermeden worden. Stel dat één van hen ziek zou worden, dan zijn de anderen ook 'slachtoffer' en dat moet vermeden worden. We gaan proberen om jullie zo lang mogelijk goede ochtendradio te blijven geven. We willen jullie informeren, luisteren naar jullie vragen, troosten en steun geven. We gaan onze uiterste best doen om niet ziek te worden. We gaan jullie muziek proberen te geven en aandacht, met jullie praten en naar jullie luisteren. Omdat er maar één optie is: samen sterk zijn tegen corona. All the way, besluit Sven Ornelis.