.
News Image

Ook Dieter Troubleyn, Dj Frank en Jo Van Belle aan de slag bij BNL

Vandaag start BNL!


Vanmiddag is het zo ver. De nieuwe radiozender BNL die staat voor muziek van eigen bodem en zich wil nestelen als kleine broertje van de grote spelers start met uitzendingen vanaf 12u. Na de HIT-ZATERDAG raakte ook bekend hoe de rest van het weekend er zal uitzien. Het station trekt ook de kaart van Belgische dancemuziek. DJ F.R.A.N.K. zal de zaterdagavond voor z’n rekening nemen in BNL Dance van 22u00 tot middernacht. Voor de legendarische Carré-deejay zit een stem die we al hoorden op oa Contact, MNM en Joe : Jo Van Belle. Jo zal van 6 tot 10 op zaterdagavond de luisteraar vertellen wie van de Vlaamse artiesten waar naartoe trekt en welke podia of theaters de moeite waard zijn om te bezoeken. Zaterdagochtend die de HIT-ZATERDAG (met David Vandyck, Wim Leys en Lennaert Maes) vooraf gaat is weggelegd voor Dieter Troubleyn die ook zondagochtend te horen is van 7 tot 10. Op paasmaandag 13 april 12u weten we hoe BNL zal klinken. Muziek uit België en Nederland zal er wel bij varen.



Dieter Troubleyn is een Radio DJ pur sang. Dieter begon op radio toen in 1991 de legendarische radiostem Paul De Meulder vroeg om z’n team bij Radio 2 te komen vervoegen. Van Radio Rijswijck over de TOP 30 tot de Zondagsclub presenteerde Dieter. Jaren vol acteer en televisiewerk (o.a. Familie en Goeiemorgen) volgden en de hoofdrol in Jesus Christ Superstar bij Joop van den Ende maakte van hem een ware ster in musical en theater. Dieter is ook een veel gevraagd stem-acteur en vanaf 13 april de ochtendstem in het weekend (07u00-10u00) bij BNL.



DJ F.R.A.N.K. is op z’n minst een legende te noemen, verdiende z’n sporen in de club scéne en voor de legendarische discotheek Carré was hij decennia lang het uithangbord en vooral een certitude voor trendy beats. Frank weet als geen ander voeling te houden met het publiek. Zijn remixen voor The Underdog Project (Summer Jam) gingen de wereld rond en “Discotex” haalde de top van de Ultratop. BNL DANCE hoor je van 22u00 tot 24u00 op zaterdagavond.



Jo Van Belel is een Vlaams-Brabantse spuitgast die voor en na zijn diensten bij de brandweer zijn radiopassie laat bloeien. Als tiener leerde hij de knepen van het vak kennen bij een lokale radio en dat was voor Jo de wipplank naar Radio Contact, MNM en Joe. Zijn passie voor Nederlandstalige muziek bracht hem bij BNL. In de vrije tijd die hem rest is hij vooral bezig voor het goede doel. Samen met zijn vader runt hij een schoolproject voor kansarme kinderen in Guatemala. Jo hoor je op zaterdag van 18u00 tot 22u00.