.
Finalisten Big Brother 2023
zaterdag 1 april 2023

Onze prognose: dit is de winnaar van Big Brother 2023

Het belooft spannend te worden.

Jolien Bosch, Jason Glass en Bart Vandenbroek, dat zijn de drie finalisten van Big Brother 2023. Enkele weken geleden had niemand durven voorspellen dat deze drie in de finale van het realityprogramma zouden staan, maar het is nu zo.

De nieuwe 'Big Brother' waarbij iedereen voor zich speelt, heeft de kaarten goed door elkaar geschud. De strategieën van de vorige jaren mochten in de prullenbak gegooid worden. Het eerste bondje werd al snel door de kijkers afstraft en zelfs bij zijn terugkeer had Danny nog altijd niet door dat de kijker dit jaar niet op de luidste bewoners zouden stemmen.

Bijna iedereen die een overdosis decibels produceerde is ondertussen naar huis. Enige uitzondering is Jolien Bosch uit Hoeselt. De Belgische zou vanavond graag met de jackpot naar huis gaan, dan kan zij eindelijk haar grote trouwfeest gaan organiseren. Het zou inderdaad een mooi cadeau zijn. Bart Vandenbroek uit Itegem heeft mogelijk de steun van zijn collega's van het Belgisch leger gekregen. Zouden zij allemaal op hem stemmen? Hij offerde al zijn overuren en verlof op om aan Big Brother deel te nemen en toonde daar voor het eerst zijn emoties. Huilen deed hij nooit, tot in het huis. Al waren het vaak tranen die aan heimwee gekoppeld konden worden. Bart droomt van een huisje in Spanje. Jason Glas is de enige Nederlander en de jongste deelnemer. Met zijn 20 jaar heeft de gewezen esporter alles in huis om met de overwinning aan de haal te gaan. Maar gaat stemmend Vlaanderen en Nederland hem dat gunnen?

De polls geven tegenstrijdige resultaten. Waar alle polls het over eens zijn: vanavond zal Jolien Bosch niet met de jackpot naar huis gaan. Jolien is een meer dan verdiende finaliste en de laatst overgebleven vrouw. Zij gaat vanavond wellicht als eerste het huis verlaten en in de armen vliegen van haar verloofde Bernd. Wat hebben wij respect voor Jolien. Zij deed haar eigen ding in het huis, offerde 1.000 euro op door een mooie daad te stellen en Bart ee momentje met zijn dochter Femke te gunnen, iets wat menig kijker echt wel apprecieerde.

Het zal vanavond waarschijnlijk Bart vs Jason worden. Het zou best wel eens kunnen dat Bart het duel vanavond gaat winnen en dat hij de jackpot van om en bij de 70.000 euro mee naar huis mag nemen. Niet dat de kijker het Jason niet gunt, integendeel. De kijker zou perfect kunnen leven met een gedeelde winst, maar dat gaat Big Brother niet toestaan. Daar Big Brother volgens ons meer kijkers en stemmers heeft in de leeftijdscategorie van Bart en in de leeftijdscategorie van Jason, durven wij hier en nu uitspreken dat Bart volgens ons meer kans maakt op de overwinning dan Jason. We kunnen er helemaal naast zitten, dan is het maar zo.

Eén ding staat voor ons vast: er kan dit jaar absoluut geen onterechte winnaar zijn, want met Jolien, Bart en Jason heeft Big Brother drie meer dan verdiende finalisten in huis. Moge de beste vanavond winnen, wie het ook is.