You are here

Ongelukkige val van de trap of moord?

14/05/2019 19:30-

Een moeilijke taak voor de Wetsdokter.

Wetsdokters zien elke dag waartoe een mens in staat is. Prof. dr. Wim Van de Voorde: “Er wordt soms gezegd dat een mens erger is dan een beest. Ik denk dat dat effectief zo is. Het gebeurt niet frequent maar zelfs ogenschijnlijk brave mensen of mensen die een schijnbaar normaal leven leiden, zijn tot de meest gruwelijke zaken in staat.”

In de zevende aflevering van Wetsdokters op woensdag 15 april vertelt Prof. dr. Van de Voorde over één van zijn allereerste cases. Een pasgetrouwde vrouw sterft na een val van de trap. De politie heeft geen redenen om te denken aan kwaad opzet en vermoedt dat het om een ongelukkig voorval met dodelijke gevolgen gaat. Maar na de autopsie denkt de wetsdokter dat er toch meer aan de hand is.

Prof dr. Van de Voorde: “Bij een val van de trap, bots je één of misschien twee keer. Maar je blijft niet botsen.” De bevindingen van de wetsdokter roepen vraagtekens op bij de politie. “Ze konden echt niet geloven dat er misschien sprake was van doding. En daar hadden ze ook hun redenen voor.” Kunnen de wetsdokter en de politie samen achterhalen wat er precies gebeurd is met de jonge vrouw?

Ook op woensdag 15 april in Wetsdokters: op een afgesloten braakliggend terrein vlakbij het Centraal Station van Antwerpen stoten werkmannen op een skelet. Een uitdagende job voor dokter Diona D’hondt: “Je zag het skelet gewoon liggen, je moest er niet eens voor graven. We dachten dus aan een relatief recent overlijden en niet aan botresten van pakweg dertig jaar geleden.”

Hoe het skelet in het drukke centrum van Antwerpen is beland, is een groot vraagteken voor de wetsdokter. Diona D’hondt: “Op het eerste gezicht leek het skelet volledig te zijn. Ik zag geen fracturen en er was ook geen kogelgat te bespeuren.” Kan de wetsdokter achterhalen om wie het gaat en hoe die persoon om het leven is gekomen? En waarom heeft niemand iets opgemerkt?

Wetsdokters, woensdag om 22.15 op VTM.

Meer nieuws over:

Wetsdokters, VTM

Gerelateerde foto's:

Najaarsvoorstelling

VTM - Vilvoorde - 19/08/2019

Blind Getrouwd-Huwelijk Line en Victor

VTM - Vilvoorde - 11/02/2019

Blind Getrouwd-Huwelijk Elke en Tim

VTM - Vilvoorde - 11/02/2019

Blind Getrouwd-Huwelijk Annelies en Joris

VTM - Vilvoorde - 04/02/2019

30 jaar VTM - de show

VTM - Puurs - 01/02/2019

Bezoek van de VRT

VTM - Vilvoorde - 01/02/2019

30 jaar VTM

VTM - Puurs - 23/01/2019

Blind Getrouwd-Huwelijk Jolien en Lenny

VTM - Vilvoorde - 28/01/2019

Blind Getrouwd-Huwelijk Joke en Stijn

VTM - Vilvoorde - 28/01/2019

Afterparty 30 jaar VTM

VTM - Puurs - 23/01/2019