.
Olivier Deschacht
zaterdag 27 april 2024

Olivier Deschacht: “We moesten ons constant aan de regels houden”

De camera’s draaiden non-stop

Wie meedoet aan ‘Special Forces: VIPS’ kent een aaneenschakeling van moeilijke en uitdagende moment. Ook topsporter Olivier Deschacht ontkwam er niet aan. Vooral met zijn uitschakeling had hij het lastig.

“Ik mag natuurlijk nog niet zeggen hoelang ik ben meegegaan. Ik heb ook weinig geslapen, want ik mocht mijn oordopjes niet gebruiken. Ik ben een slechte slaper, bij mij moet het donker en muisstil zijn, en dan nog heb ik tot drie kwartier nodig om in te dommelen. Er was veel lawaai in het basiskamp. Ismaïl snurkte, er zaten massa's krekels rond de tent, sommigen moesten vaak naar het toilet...”, begint hij in Dag Allemaal.

Slaapgebrek heeft altijd wel wat invloed op de voormalige voetballer. Hij wordt er een beetje nukkig van, en soms ook arrogant. Hij krijgt het bovendien ook moeilijk met gezag.

“Iedereen denkt dat we zodra de opnamedag voorbij was, à volonté konden eten en rusten, maar de camera's draaiden non-stop en we moesten ons de hele tijd aan de regels houden. Als de afspraak luidde om 5u opstaan, dan was je om 5u present, en geen minuut later of je kon honderd keer pompen.”

Bio van Olivier Deschacht