.
Olivier Deschacht
vrijdag 7 juni 2024

Olivier Deschacht: “Ik was daar niet de zwakste schakel”

Hij is eerder een leidersfiguur

Er zijn veel mensen die zich afvragen waarom BV’s in godsnaam mee zouden doen aan een programma als ‘Special Forces’. Het is puur afzien, een serieus tekort aan slaap en vooral mentaal is het heel zwaar.

Zo was er ook een proef waarbij de kandidaten kopje onder moesten gaan en waarbij ze het gevoel zouden krijgen, dat ze zouden sterven. Leuk klinkt het in elk geval niet.

“Ik dacht echt: 'Als ze niet binnen twee seconden bij mij zijn, verzuip ik.' Da's wel heavy , ja. Maar dat soort dingen was het elke dag. Alles wat je ziet, is echt. De programmamakers - met alle respect - willen ook gewoon BV's zien afzien”, zegt Olivier Deschacht in Het Nieuwsblad.

Als je met een groep BV’s deelneemt aan het programma, dan zijn er altijd leidersfiguren en volgers. Olivier zou zichzelf toch eerder bij de leidersgroep rekenen.

“Ik was niet de zwakste schakel in Special forces . Dan wil je dat mensen volgen. Dat deden ze ook. En de coaches zagen ook wel dat ik meer fysieke kwaliteiten had dan die andere deelnemers. Dus gaven ze mij een extra zware rugzak om me nog meer te doen afzien. Dat is een beetje treiteren, hé. Maar als zoiets mij niet aanstaat, geef ik gewoon antwoord. Ik heb het soms moeilijk met autoriteit.”

Bio van Olivier Deschacht