.
Olivier Deschacht
donderdag 16 mei 2024

Olivier Deschacht: “Ik heb daar onderzoek naar gedaan”

Het was een grondige voorbereiding

Olivier Deschacht heeft geen moment getwijfeld om deel te nemen aan ‘Special Forces Vips’. Het was een helse uitdaging, maar zijn enthousiasme kon hij niet langer bedwingen.

“Ik had het eerste seizoen van 'Special Forces' op VTM gezien, maar ook de Britse en Amerikaanse versie. Net als 'Kamp Waes' op VRT, waar het niet-BV's zijn die de grenzen van hun fysieke en mentale kracht opzoeken. Tijdens het bekijken van 'Special Forces' zat ik altijd op het puntje van mijn stoel. Toen al hield ik in het achterhoofd: 'Als ze mij ooit vragen om deel te nemen, zal ik geen seconde aarzelen”, zegt Olivier in Primo.

Olivier heeft met niemand overlegd voor hij antwoordde aan VTM, maar hij heeft zich nadien wel heel goed fysiek als praktisch voorbereid.

“Zo heb ik bijvoorbeeld thuis al onderzoek gedaan naar overlevingstechnieken in extreme omstandigheden. In de uitgestrekte woestijn leren de voormalige Special Forces-operators je ook alles. Het is dus niet zo dat je er alleen voor staat. Op bepaalde proeven, zoals die waarbij je hoge golven in de branding moet trotseren, kan je je moeilijk of zelfs totaal niet voorbereiden. Of kilometers aan een stuk met een rugzak van vijftien kg in je handen lopen... Da's niet iets dat je thuis kan oefenen.”

Bio van Olivier Deschacht