.
Olivier Deschacht
vrijdag 19 april 2024

Olivier Deschacht: “Het had slecht kunnen aflopen”

Ook voor hem

We kennen Olivier Deschacht natuurlijk als voetballer, maar ook als ex-partner van Annelien Coorevits en sinds kort ook Pauline Slangen. Hij neemt nu deel aan ‘Special Forces: VIPS’ en dat was een groot avontuur.

De verwachtingen zijn altijd hoog gespannen wanneer topsporters aan zo’n programma meedoen. En dat brengt soms een beetje druk met zich mee.

“Van ons verwachtten ze net iets méér. Dat we niet enkel aan onszelf dachten, maar ook de anderen probeerden te helpen, want teamwork is heel belangrijk”, vertelt Olivier in Dag Allemaal.

‘Special Forces: VIPS’ is natuurlijk geen programma voor watjes. Het is zwaar afzien, ook voor topsporters zoals Olivier. Dat zie je ook tijdens de eerste proef waarin ze in volle, wilde zee werden gedropt.

“Ik heb meteen mijn limieten bereikt en ben een paar keer kopje-onder gegaan. 'Als de instructeurs mij nu maar goed in de gaten hebben', flitste door m'n hoofd... Gelukkig werden we goed ondersteund en zijn we er veilig doorgekomen. Mij hebben ze letterlijk gered uit het water. Mocht die proef volgens de letter verlopen zijn, zónder hulp van de instructeurs, dan had het voor sommigen slecht kunnen aflopen.”

Bio van Olivier Deschacht

Meer Over:

Olivier Deschacht