.
Olivier Deschacht
dinsdag 30 april 2024

Olivier Deschacht: “Daarvoor ben ik versleten”

Hij wilde zichzelf bewijzen

Wie naar ‘Special Forces VIPS’ kijkt, vraagt zich ongetwijfeld wel eens af waarom je aan zo’n programma wil deelnemen. Ook Olivier Deschacht neemt dit seizoen deel. Hij vertelt in Dag Allemaal waarom hij ‘ja’ heeft gezegd.

“Ik wou mezelf wel nog eens bewijzen. Ik heb m'n carrière gehad en ben wat uit de picture verdwenen, en dan komt er iets leuks voorbij. Het móet niet, maar als ex- topsporter is het moeilijk om de uitdaging te weerstaan.”

Als topsporter blijft je carrière natuurlijk niet duren tot je zestig jaar, zeker niet als voetballer. Die van Olivier is al voorbij en dat botst soms wel eens in zijn hoofd.

“Voor het voetbal ben ik versleten, maar in het gewone leven ben ik nog jong. Tuurlijk denk je dan na hoe je je leven nog zinvol kan invullen. Niet dat ik druk voel om opnieuw iets te gaan doen, professioneel. Ik heb tot mijn veertigste gevoetbald, dat is extreem lang. Dus ik heb mijn pensioen wel verdiend. Ik heb me altijd super gesoigneerd en hard getraind. Maar na m'n laatste speeldag heb ik me een beetje laten gaan. Dus ik was blij dat er na twee jaar nog eens een leuke fysieke uitdaging op mijn pad kwam.”

Bio van Olivier Deschacht