.
Olga Leyers, Jan Leyers
donderdag 18 maart 2021

Olga Leyers: “waarom voel ik me zo slecht?”

"Ik was down, weende vaker dan anders…"

In Nina praat Olga Leyers openhartig over de moeilijke periode die ze doorworstelde. “Ik voelde me een tijd geleden echt slecht. Ik was down, weende vaker dan anders…” onthult Olga over wat ze haar existentiële crisis noemt.

“Ik noem het zeker geen depressie, maar het was wel heel onaangenaam”, onthult Olga Leyers in Nina. “Alsof je plots blind bent voor je eigen geluk. Pas toen ik het probleem kon benoemen, ging ik me beter voelen.”

Tot twee jaar geleden zuchtte Olga alleen maar:” waarom voel ik me zo slecht, wat is dat toch met mij …?” Maar ondertussen kent Olga de oplossing: “Olga, stap gewoon naar buiten, maak een wandeling en weg ermee. Die kracht vinden is belangrijk”, bekent de dochter van Jan Leyers.

Olga Leyers zocht professionele hulp want ze écht dat er van alles mis was met haar. “Ik somde alle symptomen op. En die mens zei: ‘Ik kan niks voor je doen. Je bent gezond. Dit is gewoon … het leven.’ Toen ik er buiten stapte, dacht ik in eerste instantie: ‘Awel, merci, hier heb ik niks aan.’ Maar sindsdien is het alleen maar bergop gegaan. De kortste therapie ooit!” lacht Olga Leyers in Nina.