.
Olga Leyers
donderdag 8 februari 2024

Olga Leyers: “Ik weet er nu beter mee om te gaan”

Het was even zoeken

Toen Olga Leyers deelnam aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ was ze niet op haar gelukkigste punt in haar leven. Ze voelde zich doodongelukkig en vader Jan Leyers moest ingrijpen. Hij bracht haar in contact met Dirk De Wachter en sindsdien is alles veranderd voor Olga.

“Sindsdien weet ik beter om te gaan met dipjes. Als het eens niet goed gaat, is dat oké. Vroeger zou ik geflipt zijn, ik zou gedacht hebben dat het nooit beter ging worden, dat doe ik niet meer. Ik herken nu ook het verschil tussen je slecht voelen en je in tweede instantie nog slechter voelen omdat je panikeert over het eerste gevoel. Die tweede fase moet je vermijden: als je daar te lang in blijft hangen, is er na een tijdje geen gelukshormoon te bespeuren in je lijf en wordt het steeds moeilijker om uit de spiraal te geraken”, zegt Olga in Het Laatste Nieuws.

Olga heeft ook veel geleerd van haar voormalige schoonvader. Hij leerde haar dat haar lichaam een fabriek is van gelukshormonen.

“Je moet wandelen, afspreken met vrienden, lachen... om die aanmaak te onderhouden. Je content voelen is vooral een kwestie van de juiste stoffen in je lijf in balans te houden.”

Bio van Olga Leyers

Meer Over:

Olga Leyers