.
News Image

Olga Leyers: “ik was 13 jaar en plaste in m’n broek”

Opvallende uitspraak van Olga Leyers.


Olga Leyers keek als jongste dochter van Jan Leyers erg op naar haar ouders. “Ik heb mijn ouders altijd beschouwd als mensen die ik cool vond, en op wie ik indruk wilde maken,” getuigt ze deze week in Humo. In het park joints gaan roken na schooltijd was dan ook niet aan haar besteed, want haar ouders waren ook nooit aan drugs begonnen. Waarom zou je rebelleren tegen je ouders als je vader evenmin in God gelooft en zelf naar wilde muziek luistert, vraagt Olga zich luidop af.

Jan Leyers komt lachend tussen in het interview door te stellen dat je tegenwoordig beter kan rebelleren tegen je ouders door net in het klooster te gaan.

Voor Olga was het duidelijk de mama die de rol van strenge ouder invulde. Zij moest achter de veren van de kinderen zitten en ervoor zorgen dat het huiswerk gemaakt werd. Als de mama iets verbood, trok kleine Olga en haar zussen naar de papa en van hem kregen ze dan alsnog toestemming.

Maar die enkele keer dat papa Jan boos werd dan was hij ook écht boos. “Ik heb één keer in mijn broek geplast van de schrik, omdat hij me streng aankeek en naar me wees. Ik was al 13!” roept Olga Leyers uit.