You are here

Officiële lancering "Epiphany" lingerie

19/12/2013 19:50-

Vandaag ging in L'Archiduc te Brussel de officiële voorstelling van de eerste lingeriecollectie "Walkure" van Epiphany Vanderhaeghen, dochter van Kaat Tilley, door.

Als dochter van één van Belgiës meest gerenommeerde modeontwerpsters, Kaat Tilley, werd Epiphany vanaf zeer jonge leeftijd al ondergedompeld in de modewereld. Ze voelde steeds de drang om zich creatief te uiten. Zo begon ze een opleiding aan "Brussels School of Performing Arts", waar ze uitblonk in moderne dans. Pas na een paar jaar ontdekte ze haar ware passie, het maken van mode voor vrouwen. Bijna twee jaar geleden begon ze te werken aan haar eerste lingeriecollectie. Met "de vrouw" als haar muze werd het resultaat een krachtige en tegelijkertijd zeer elegante collectie. Samen met business partner Kim Brams (die de zakelijke kant van "Epiphany" verzorgt) maakte Epiphany (die instaat voor het creatieve en artistieke deel) er een ware lust voor het oog van. De appel is niet ver van de boom gevallen: net zoals Kaat onderscheidt Epiphany zich van anderen door haar typische, eigen stijl. Ietwat dromerig, zeer sterk maar toch enorm sensueel.

Epiphany wilde iets nog ongezien naar voren brengen en lingerie op een nieuwe manier benaderen. Ze vindt namelijk dat lingerie het mooiste accessoire is dat een vrouw kan dragen, en besloot daarom het een onderdeel van een outfit te maken in plaats van "gewoon verborgen onder kleding." Tijdens het creëren kwam haar achtergrond en ervaring in het ontwerpen van kleding enorm van pas. Resultaat: het gebruik van onverwachte maar zeer verfrissend materialen en patronen in een verfijnde, vrouwelijke en tegelijkertijd krachtige lingeriecollectie. Ze begrijpt dat de perfecte pasvorm net zo belangrijk is als het ontwerp zelf, zodat vrouwen zich goed in hun vel voelen bij het dragen van "Epiphany." De collectie is ontworpen en ontwikkeld in België, in samenwerking met één van Belgiës meest gewaardeerde lingeriefabrikanten, Celesta. De combinatie van stijlvol design, luxe materialen en uitstekende pasvorm resulteert in lingerie van een voortreffelijke kwaliteit.

De 2014 collectie kreeg de naam "Walkure", geïnspireerd op het verhaal van de Valkyries in de Noorse mythologie. De Valkyries werden afgebeeld als jonge, mooie, maar woeste vrouwen, die prachtig gekleed in volle wapenrusting met zwaarden te paard reden. Valkyries wierpen hun oorlogsklederen na de strijd af, en trokken dan maagdelijk witte kleedjes zoals godinnen aan. Dit verhaal geeft de sterke, onafhankelijke maar toch zachte en vrouwelijke vrouw van vandaag, voor wie deze collectie is ontworpen, perfect weer.

Verkooppunten en alle verdere info vind je op www.epiphany.be - Facebook

(Lente Tanghe)

Meer nieuws over:

Kaat Tilley

Gerelateerde foto's:

Officiële lancering "Epiphany" lingerie

Kaat Tilley - Brussel - 19/12/2013

Gerelateerde bio's: