.
Nuria
zaterdag 24 september 2022

Nuria Gilizintinova: “Ik heb dat nummer via een app moeten ontdekken”

Ze praat er nooit over

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is voor niemand leuk. Zeker niet wanneer je zelf veilig zit, maar nog familie hebt wonen in één van beide landen. Zoals Nuria Gilizintinova. Zij houdt contact met haar familie via Skype.

“Ouders die hun kinderen alleen naar Europa sturen of mannen die hun gezin moeten achterlaten om naar het front te trekken… hartverscheurend. Maar dat geldt voor iedereen die in oorlog moet leven. Ik ben samen met mijn moeder kunnen vluchten. Er was wel crisis, maar gelukkig geen bombardementen”, zegt Nuria in Story.

Voor Nuria is het moeilijk om te kiezen tussen Rusland of Oekraïne, want ze leeft met beide landen heel erg mee. En zelf voelt ze zich noch Russisch, noch Belgisch.

“Dat heb ik vooral gemerkt toen ik voor mijn zonen kinderliedjes moest zingen. Ik heb ‘Klein, Klein Kleutertje’ op een muziekapp moeten ontdekken.”

Nuria praat nooit vaak en graag over haar migratieachtergrond omdat ze er erg emotioneel van word. “Niet dat ik me schaam, maar ik heb toch schrik m anders bekeken te worden. En hoewel ik bijna nooit racistische opmerkingen kreeg, ben ik bang voor vooroordelen vanwege mijn andere cultuur.”

Bio van Nuria Gilizintinova

Meer Over:

Nuria Gilizintinova