.
News Image

NPO3 stelt spectaculair programma De Buit voor!

Van de makers van Hunted ..


Tien gewone burgers uit het Nederlandse Helvoirt gaan een opmerkelijke kraak plegen met een buit van 80000 Euro. Daarna moeten ze twee weken lang uit de handen blijven van een speciaal rechercheteam. Wie overleeft, mag het geld houden.



In De buit beramen zij een overval op een bestelbusje met daarin 80.000 euro cash. Is de buit binnen dan wordt het geld verdeeld en is het ieder voor zich. Niet alleen moeten ze hun deel twee weken verborgen weten te houden, ze moeten het verplaatsen en delen ervan uitgeven.



Hierbij worden de nieuwbakken ‘criminelen’ op de hielen gezeten door een team van doorgewinterde rechercheurs. Die gaan direct na de roof aan de slag en zetten alles op alles om de misdaad op te lossen. Hoe meer de rechercheurs te weten komen, hoe heter het de bendeleden onder de voeten wordt. Zijn deze normale burgers opgewassen tegen de spanning en onzekerheid die het leven als crimineel met zich meebrengt?



De buit lijkt een beetje op het spectaculair en bloedstollende programma Hunted, waarin gewone mensen op de vlucht gaan voor een rechercheteam

De buit, vanaf maandag 7 januari om 20.25 uur op NPO 3



Tekst: Bart Liekens