.
News Image

November '89, exact 30 jaar na de val, herrijst de Berlijnse muur.

Jong talent herdenkt val van de Berlijne muur in Zuiderpershuis.


9 november 1989… na jarenlange scheiding valt de muur tussen Oost- en West-Berlijn. 30 jaar later, herrijst de Berlijnse muur. In het Zuiderpershuis strijdt de jeugd van The Singing Factory opnieuw voor vrijheid in Oost-Berlijn. Met behulp van ware musicalrotten, Anne Mie Gils (regie), Sam Verhoeven (muziek), Maike Boerdam (Moeder) en Sebastien De Smet (Aaron), brengt de groep enthousiaste jongeren de musical November 89, geschreven door Wanne Synnave, tot leven.



Wat volgt is een strijdlustige wervelwind door de zaal. Waarbij het verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, de spelers extra motiveert om de wanhoop en vechtlust met al hun energie te brengen. Het resultaat staat dan ook even stevig als de muur er jarenlang stond: een kwalitatief hoogstandje, met veelbelovende musicalacteurs en actrices, die de zaal ontdaan en tot wenen roerde.



Zaterdagavond weerklonk dan ook een gigantisch applaus met staande ovatie, voor al deze jongeren die strijden, niet alleen voor de vrijheid in Berlijn, maar ook voor de toekomst van de Vlaamse Musical:



Saïn Vantomme,Aaron Blommaert, Tuur Verelst, Remi De Smet, Lotte Heuten, Hanne Verstraeten,Emma Vanthielen, Ryan Joostens, Aäron Francis, Aaron Van Goethem, Amber Van den Eede, Amélie Van Herpe, Anne-Sophie Metselaar, Antje De Rop, Bibi De Gruyter, Ebe Mogyoros, Eline Schoofs, Esse Synnave, Florian Vanhees, Frank De Reu, Frauke Wille, Jamie Sou, Jens Goossens, Joke De Vos, Jonas Steppe, Quinten Rasking, Julie Rochtus, Kjenta Beda, Kyara Cabooter, Lene Heuten, Liesbeth Houtain, Mats Proost, Maud Verstraeten, Nele Van Mechelen, Nino Ameye, Pim De Jonghe, Quito Vanroose, Rune Wittouck, Sander Maris, Sem Reyns, Silke De Busser, Silke Van Hoegaerden, Nele Van Loon, Ylenia Mele en Zowy Van Lierop.



U laten meeslepen in dit prachtige, ontroerende en strijdlustige verhaal kan nog tot en met 24 november: https://www.singingfactory.be/