.
Nora Gharib
vrijdag 22 maart 2024

Nora Gharib: “Mensen hebben dat gewoon zelf niet door”

Ze zitten precies gevangen

In het tweede seizoen van ‘Blind Gesprongen’ is Nora Gharib volop bezig met het zoeken naar een nieuwe job voor enkele Vlamingen. Maar liefst 8 op de 10 Vlamingen zijn niet tevreden met hun huidige job, maar durven de sprong naar iets helemaal anders niet te wagen.

“Wat mij opvalt, is dat mensen vaak vastgeroest zitten in hun oude job zonder dat ze het zelf doorhebben. Het is een soort van gouden kooi waarin ze gevangenzitten. Veel mensen willen van job veranderen, omdat ze bijvoorbeeld niet tevreden zijn over hun werkuren of loon, maar durven de eerste stap niet te zetten. 'Blind Gesprongen' is en blijft daarom nog steeds maatschappelijk relevant”, zegt Nora in Tv Familie.

Het is nochtans belangrijk dat je jezelf ook op professioneel vlak gelukkig kan voelen. Het is zo belangrijk omdat je je daardoor zelf ook gelukkiger gaat voelen.

“Ik vind dat een baan moet passen als een paar goede sneakers. Eerlijk gezegd kan ik het me absoluut niet voorstellen dat ik een job zou moeten beoefenen die ik niet graag doe. In de media lijkt het alsof iedereen altijd goedgezind is, zelfs de mensen die achter de schermen werken. Dat maakt een werkdag extra leuk. Maar toen ik nog verkoopster was, deed ik mijn job ook doodgraag. Met tegenzin gaan werken? Ik zou het geen week volhouden.”