.
Nora Gharib
zaterdag 21 mei 2022

Nora Gharib: “Ik heb letterlijk zitten rekenen, tot op de euro”

Nora heeft het in het verleden niet makkelijk gehad om rond te komen.

Het leven zit vol met verrassingen, maar dat van presentatrice, zangeres en actrice Nora Gharib is ermee doordrenkt. Ze studeerde voor schoonheidsspecialiste, vatte vervolgens zonder succes een opleiding tot leerkracht aan en werkte daarna in een kledingwinkel als verkoopster. Ze gaat wat dieper in op haar professionele omzwervingen in Het Laatste Nieuws.

Nu presenteert ze op VTM het programma 'Blind Gesprongen', waarbij ze kandidaten begeleidt die hun ontslag geven en daarna in een nieuwe job aantreden die een panel van experts voor hen heeft uitgezocht.

Nora heeft het in het verleden niet makkelijk gehad om rond te komen. Ze werkte na haar studies als kledingverkoopster om haar huur en onkosten te kunnen betalen. Toen het nieuws kwam dat K3 ermee zou stoppen, schreef ze zich in als kandidaat-opvolgster.

“Ik heb tijdens de eerste rondes nog gewerkt. Pas toen ik bij de laatste tien kandidates was, zei ik tegen mijn bazin: 'Shit, ik mag naar de liveshows.' Ze zei : 'Proficiat, en wat houdt dat in?'. Ik nam mijn ontslag”, licht Nora toe.

Die beslissing lag erg moeilijk voor haar, omdat ze daarmee haar financiële stabiliteit aan het wankelen bracht. “Ik had bijna geen geld. Ik heb letterlijk zitten rekenen, tot op de euro: hoeveel heb ik nodig om het financieel te redden tot na de finale? Dat was eigenlijk mijn eerste blinde sprong”, zegt ze lachend.