.
News Image

Nonkel Jef en Odette in nieuw blijspel

Actrice Linda De Ridder staat vanaf januari 2016 op de planken met de theaterversie van de succesvolle komische serie Nonkel Jef.


Wie herinnert zich nog de succesvolle Vlaamse sitcom Nonkel Jef die in de tweede helft van de jaren '90 op ons televisiescherm te zien was? De komische reeks over een boer op pensioen, Nonkel Jef, was een ware publiekslieveling en er werden ruim 175 afleveringen van gemaakt. Van Vlaamse cult gesproken... Vanaf 21 januari 2016 krijgt Nonkel Jef een tweede leven in Theater Elckerlyc. Niemand minder dan acteurs Ivo Pauwels en Linda De Ridder nemen opnieuw de honneurs waar in Nonkel Jef zit in de patatten.Deze voorstelling wordt de ultieme kans voor komedie-fans om Linda De Ridder en Ivo Pauwels samen aan het werk te zien op de scène. Linda: Nonkel Jef zit in de patatten wordt een zorgeloos blijspel zoals dit helemaal past in de lijn van de voormalige, succesvolle televisieserie. Scenarist Luc Kerkhofs schreef een stuk die de belevenissen van Boer Jef Melkebeek en een aantal van zijn vaste vrienden uit de reeks helemaal tot hun recht laat komen. Ik heb er echt zin in.De tandem achter Theater Elckerlyc in Antwerpen, Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren, niet toevallig twee ware komedie-adepten, lieten het zich geen twee keer vragen toen ze de kans kregen om met Linda De Ridder en Ivo Pauwels een theaterversie van Nonkel Jef te creëren. De namen van de andere castleden worden in de loop van het najaar bekend gemaakt. Dat Jan Verbist regisseur van dienst zou worden, is een bijzonder logische keuze met het lange palmares aan komische voorstellingen in zijn regie. Bovendien was Jan ook betrokken als regisseur bij de televisieserie. Zoals steeds laat Theater Elckerlyc zich omringen door een professionele ploeg. Dirk Van Vooren beaamt: Iedereen kijkt er ontzettend naar uit om met Linda De Ridder en Ivo Pauwels naar het theater te mogen trekken.

Nonkel Jef zit in de patatten speelt vanaf 21 januari 2016 in Theater Elckerlyc.Het verhaal: Sander vindt een tas die erg lijkt op die van Eduard, de veearts. Maar als Nonkel Jef deze uiteindelijk open krijgt zit ze vol met bankbiljetten die komen van een bankoverval in het dorp. Dit geld wil wel door meerdere bewoners van de boerderij gebruikt worden voor uiteenlopende doelstellingen. Zotten Dré, Odette, Sander, Magda en zelfs de pastoor trachten een deel van deze buit te incasseren. Het publiek zal zich kostelijk amuseren met de vele grappige verwikkelingen op de boerderij van Jef Melkenbeek.Nonkel Jef zit in de patatten, vanaf 21 januari 2015 in Theater Elckerlyc.

Regie : Jan Verbist – Scenario: Luc Kerkhofs

Met: o.a. Ivo Pauwels en Linda De Ridder - de andere castleden worden bekend gemaakt in het najaar van 2015.Tickets: Tickets www.sherpa.be en www.elckerlyc.be – 070 691 002 (max. 0,30 euro/min) – Ticketbalie Media Markt, De Keyserlei 58-60Data:

Donderdag 21 januari – 20u15

Vrijdag 22 januari – 20u15

Zaterdag 23 januari – 15u15 & 20u15

Zondag 24 januari – 15u15


Download onze app voor iOS of Android

Bio van Nonkel Jef, Linda De Ridder en Ivo Pauwels

Bio van Dirk Van Vooren

Meer Over:

Dirk Van Vooren