You are here

Nonkel Jef brengt dvd's persoonlijk naar krantenwinkels

08/11/2018 14:00-

Hij wordt geassisteerd door zijn partner Diana More.

Ivo Pauwels, de man die al vele jaren in de rol kruipt van Nonkel Jef liet in eigen beheer 5000 dvd's maken van zijn theatervoorstelling "Nonkel Jef & de verloren zoon". De voorbije tien jaar werden er maar eventjes 800.000 stuks van "Nonkel Jef" op dvd verkocht. Naar eigen zeggen zag hij geen cent van de miljoenenverkoop waar hij de geestelijke vader van is.
Niemand had echter aan Ivo Pauwels verteld dat het distributiecentrum de dvd's niet wilde meenemen op de dagelijkse ronde naar de krantenwinkels. De hemel viel toen hij dit vernam op zijn hoofd, want zo'n voorstelling capteren door allemaal professionele mensen kost zeer veel geld. De acteur die bij zijn thuis een diploma aan de muur heeft hangen met grote onderscheiding van de heer Herman Teirlinck himself besloot dan maar zelf, samen met zijn partner Diana More (links achteraan op de foto) om krantenwinkels te bezoeken in heel Vlaanderen. Bij wie het wil levert hij 10 stuks, die dan zullen verkocht worden aan € 20 per stuk. Een flink deel van de verkoop is voor de krantenboer. De niet verkochte exemplaren worden weer opgehaald na een paar maanden zonder dat het de krantenwinkeluitbater geld kost. Het Laatste Nieuws ging mee en bracht hiervan verslag uit.
Uit wrevel over hoe ze hem destijds een loer hebben gedraaid nam hij het initiatief om zijn theatervoorstelling te laten filmen. In zijn contract stond een zinnetje, dat hij afzag van alle commerciële zaken die voortkwamen uit de reeks die hij had bedacht. Dat had de acteur blijkbaar niet gelezen.

De dvd is ook rechtstreeks bij Ivo Pauwels zelf te koop. Wie 26 euro stort op rekeningnummer BE78 9733 4835 1686 DIAVO krijgt hem thuisbezorgd.

(Nico Vanaken)

Meer nieuws over:

Nonkel Jef, Ivo Pauwels, Diana More

Gerelateerde foto's:

Huldiging stadhuis

Ivo Pauwels - Antwerpen - 19/09/2013

De Kaasboerin

Ivo Pauwels - Postel - 13/06/2011

De Kaasboerin

Diana More - Postel - 12/08/2011

Gerelateerde bio's: